Skip to content
Politică

Teorie incendiară a unui europarlamentar referitoare la alegerile prezidențiale: ”A fost o lovitură de stat”. Obligația lui Ponta în perioada următoare

" "

Unul din europarlamentarii români a explicat prin intermediul unei analize postate pe blogul personal impresia despre alegerile de duminică și ce a determinat această victorie categorică a lui Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta.

Adrian Severin precizează răspicat că alegerile la românii, în ultimii 10 ani, au semănat cu altfel de revoluțiii. Inclusiv alegerile de duminică sunt văzute de europarlamentar drept o lovitură de stat, după ce ”tineri violenți au strigat pe stradă (în România și în străinătate) “Jos comunismul!”, fără să știe prea bine ce este acela și de ce strigă.”

" "
" "

Totodată, Severin este de părere că în momentul în care cineva revendică țara înapoi, efectul poate fi doar ruperea țării în bucăți.

Iată întreaga analiză semnată de europarlamentarul român, Adrian Severin:

”Într-o democrație alegerile – libere și corecte – dau cetățenilor posibilitatea de a alege dintre mai multe oferte politice existente pe cea care le apare a fi cea mai potrivită aspirațiilor lor. Toate ofertele sunt respectabile și respectate. Una singură întrunește majoritatea voturilor. Alegerile nu consacră dictatura majorității și nu legitimează terorismul minorității.

La români, însă, de vreo zece ani încoace, alegerile par un alt fel de revoluție. Nu numai în campanie (care, inevitabil, polarizează cetățenii) dar și după anunțarea rezultatelor forțele concurente se comportă ca și când nu ar fi fost vorba de un concurs între soluții alternative ci de o luptă între “bine” și “rău”, între “revoluție” și “contra-revoluție”, între “democrație” și “dictatură” ca două sisteme incompatibile care se exclud reciproc. Cel care câștigă alegerile se simte îndemnat și legitimat să îl excludă pe celălalt, să îl desființeze, să îl anihileze. Cel care le pierde se simte trecut în ilegalitate și de acolo duce o luptă de partizani cu învingătorul”, explică Adrian Severin pe blogul său personal.

Europarlamentarul consideră de asemenea că în momentul în care alegerile sunt o revoluție, ar urma un război civil.

”Dacă alegerile sunt o revoluție ceea ce le urmează este un război civil. Câștigătorii proclamă “recuperarea” țării (!!) când de fapt ei nu au primit decât un mandat – limitat ca atribuții și ca durată – spre a administra o țară care este a tuturor. Perdanții, transformați într-un fel de apatrizi, sunt astfel împinși spre revendicarea țării care li “s-a luat”, când de fapt nu li s-a luat decât puterea de a guverna o țară pe care o au în comun cu ceilalți”, mai punctează Adrian Severin.

”Partidele românești nu sunt fețe ale aceleiași monede democrate întrucât ele au devenit – nu neapărat cu știința sau cu voia lor – măștile sub care se ascund jucători externi care se bat pentru a domina strategic România din perspectiva unor interese, abia acelea, ireconciliabile.

Ceea ce am văzut din ziua primului tur de scrutin și până în duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care încă nu s-au terminat (inclusiv aseară târziu, prin fața casei mele s-a perindat o coloană de demonstranți care strigau, nu știu cui, “Demsia!”), a fost o adevărată lovitură de stat. Voturile românilor (cred eu corect exprimate și numărate dar influențate prin acțiuni de intoxicare și manipulare ample), inclusiv problemele în mare măsură artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat” este de părere europarlamentarul român.

”Cu câteva luni înainte, avuseseră loc alegeri prezidențiale în Slovacia. În acele alegeri premierul socialist Robert Fico pleca drept favorit indiscutabil. În final a pierdut în favoarea unui independent aproape necunoscut, apărut în ultimul moment.

Am fost consultat atunci de mai mulți lideri politici români în legătură cu semnificația acelor alegeri. I-am prevenit că lucrurile se vor petrece la fel în România căci, în asemenea țări, nu se admite ca toată puterea să fie dată unei singure forțe politice; cu atât mai mult cu cât acea forță este una reală și foarte populară, deci oricând aptă să recurgă la sprijin popular pentru o politică națională (nu naționalistă).

De aceea sfatul meu a fost ca fie Ponta să creeze o largă coaliție populară renunțând la Pactul de coabitare și denunțând MCV-ul cu orice risc (ceea ce ar fi consolidat atașamentul milioanelor de cetățeni care votaseră pentru demiterea lui Traian Băsescu și i-ar fi fidelizat baronii PSD care, hăituiți de DNA, acum au defectat spre a-și salva pielea prin tranzacții individuale), fie să se caute un lider “independent” care să fie promovat, cu susținerea discretă a principalelor forțe democratice, ca lider atipic dacă nu chiar anti-sistem. Nu am fost ascultat. Mi s-a zis dinnou că rezultatele alegerilor sunt decise de voturile românești.

Partea cea mai gravă acum este că executarea loviturii de stat nu s-a putut face decât recurgându-se la grupări și forțe fascistoide și legionaroide.

Tineri violenți au strigat pe stradă (în România și în străinătate) “Jos comunismul!”, fără să știe prea bine ce este acela și de ce strigă.

Așa au strigat și batalioanele de asalt naziste în Germania interbelică. Peste câteva luni, la fel ca pe timpul ascensiunii naziste, acești tineri vor striga “Jos evreii!” Tot așa, fără să știe de ce. Și sub greutatea acestor strigăte ale străzii, distilate în justițiarismul de asemenea fascistoid al supra-structurilor politice reprezentate de unii ca Monica Macovei sau Sorin Ioniță, vom ajunge să vedem că jos, cât se poate de jos a fost adusă națiunea română dimpreună cu visele ei europene.

Ceea ce este absolut necesar și urgent acum, este ca Victor Ponta, care, spre a evita concentrarea întregii puteri politice într-o singură mână, trebuie să rămână premier (sau în orice caz PSD trebuie să rămână la guvernare), să încerce a-i sprijini pe Klaus Iohannis și ACL să se desprindă de forțele fascistoide care tind să îi ia sub control (tot așa cum Hitler s-a desprins de Rohm și SA – scuzată fie-mi comparația). Diplomația română va avea acum misiunea de a-i convinge pe jucătorii globali și regionali care au stat în spatele loviturii de stat sau al celor care au suferit grave pierderi de influență în România din cauza ei, că susținerea misticismului justițiar-populist de tip fascistoid care a fost folosit până acum spre a slăbi capacitatea românilor de a-și promova interesele naționale în lume, se va întoarce, în cele din urmă, împotriva lor.

Ce-a fost a fost. Acum România trebuie restituită românilor; tuturor românilor. Altminteri vechii demoni care au mai însângerat și altădată Europa se vor ridica din nou. Atunci nu vor mai fi nici învinși nici învingători ci numai supraviețuitori”, punctează Adrian Severin, europarlamentar român, pe blogul său personal.

19 comentarii la “Teorie incendiară a unui europarlamentar referitoare la alegerile prezidențiale: ”A fost o lovitură de stat”. Obligația lui Ponta în perioada următoare

 1. Chiar daca personajul imi este profund antipatic, apreciez ca are foarte multa dreptate. Timpul va dovedi asta, dar mult prea tarziu.

  1. Mie nu-mi este antipatic pentru ca mai mereu a avut dreptate. Ce a scapat din vedere dansul este ca mase mari de oameni nu pot fi aduse in strada, in mai multe orase decat de profesionisti. O astfel de mobilizare nu poate fi facuta de partide politice. Niciun partid nu are capacitatea sa faca asta. Si mai ales sa insereze agitatori care sa promoveze sloganuri. Lovitura a fost conceputa din vreme – vezi autobuzele cu oameni din Romania trimise din vreme la Paris ca si de oameni care (au declarat prietenilor) ca au votat si apoi s-au asezat din nou la coada, ca coada sa para mereu lunga. Si mai exista ceva ce lumea nu stie : exista o categorie numita „specialisti in contraatac psihologic”. Ii veti gasi numai in „servicii secrete”. Iar televiziunile sunt pline de comentatori care „isi dau cu parerea” fara sa stie ce se intampla cu adevarat.

 2. Atata prostie concentrata intr-un singur articol .. wow ..
  Cel imi place sa vad toti Severinii astia in degringolada. Stiu bine ca se indreapta cu pasi repezi catre.. brutarie!

 3. Se pare ca au inceput deja sa apara mesaje antisemite si amenintari pe blogurile unor oameni de afaceri si politicieni de origine iudaica.
  Ilan Laufer a vorbit despre asa ceva

 4. http://ro.wikipedia.org/wiki/Adrian_Severin#Scandalul_de_corup.C8.9Bie
  E si corupt si prost de bubuie.

  „Cariera de politician după 1990 a lui Adrian Severin a fost marcată de o serie de gafe. La începutul anilor 1990, răspunzând unei întrebări puse de un ziarist al cotidianului umoristic Academia Cațavencu, a căzut într-o capcană alături de alți parlamentari și s-a declarat revoltat că apa de la robinetele din București ar avea o concentrație nepermisă de hidrogen, doi atomi la doar unul de oxigen, denotând astfel că nu cunoștea formula banală H2O a apei.”

 5. O concluzie este clara: romanilor li se da senzatia ca votul lor conteaza; in realitate conteaza ce vrea metropola pentru colonia Romania. Si metropola a hotarat. A fost reactivata tema votului deficitar din strainatate, problema veche, NEREZOLVATA de reformatorul statului de drept. Chiar daca ar fi iesit Ponta presedinte, se trecea la planul B, mitinguri „spontane” ale tinerilor furiosi si strigaturi din toti bojogii ca votul a fost fraudat (vreo 2 milioane).
  In aceste conditii, daca prin absurd, nu venea nimeni la vot, tot Johannis iesea, ca asa a fost mersul facut……

 6. O analiza foarte corecta a dnului Severin. Ar fi trebuit sa avem si noi o patura, cat de subtire, de oameni neinregimentati politic, de intelectuali care sa isi fi pastrat mainile curate si mai ales buzunarele curate, care sa fie repere ale societatii si care sa poata face analize pertinente. Din pacate nu avem. si o analiza, cat de corecta ar fi, cand vine de la un om al unui partid, nu are credibilitate. Prin urmare vom pati ca de fiecare data…realitatea va demonstra prin alte suferinte inutile, ca ,ceea ce se intampla acum, e foarte periculos.

 7. —-A DEVENIT–ROMANIA MARE—-prea mare—este o intrebare , pentru toti zbuciumatii manipulati ? Am inteles ca A PIPIdi—are promisa functia de consilier .

 8. Acest individ este membru al securitatii ceausist-PSDiste!
  „Analiza” lui NU ia in considerare faptul ca de cand a ajuns la guvernare printr-o lovitura de stat in 2012, PSD-ul a ” macinat” institutiile statu;ui de drept si „operat” modificari care sa le faciliteze incalcarea legii in pregatirea alegerilor prezidentiale.
  Adevaratii fascisti/legionari sunt ei…

 9. Iar NU a priceput nimic din ce se intampla; la nivelul sau intelectual nu este vorba de prostie ( dar sa ne amintim de anii 90 si de gafa cu CO2 ) ci de aroganta, suficienta de sine sau un inceput de ramolisment, a la Tariceanu si podurile de la Agigea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *