Skip to content
Politică

Europarlamentar român aduce acuzații grave Guvernului, dar și opoziției: ”Își bat joc de noi. E o încălcare a legii”

Unul din europarlamentarii români a lansat o serie de critici dure la adresa actualului executiv, dar și la adresa opoziției, pornind de la ideea că bugetul României pentru anul 2015, abia în luna decembrie.

Reamintim faptul că bugetul României pentru anul 2015 a fost adoptat vineri seară de Cabinetul Ponta.

Europarlamentarul Cristian Preda a criticat vineri seară la Digi24 actualul Guvern, precizând că prezentarea bugetului pe anul 2015 cu întârziere este o „bătaie de joc” la adresa românilor.

Bugetul pentru anul 2015 a fost aprobat abia vineri de Guvern. Invitat la Digi24, europarlamentarul Cristian Preda a spus că „acest lucru este o încălcare a legii”.

„Lucrurile sunt foarte grave, pentru că legea spune că bugetul trebuie prezentat mai devreme. Asta este o clară încălcare a legii şi văd că nu mai are o problemă nici premierul, n-am auzit nici vocile Opoziţiei. Că ar trebui dărâmat acest premier, care a folosit propriul guvern împotriva cetăţenilor români, împiedicându-i să voteze. Negocierile cu FMI au fost amânate de acelaşi Victor Ponta, în speranţa că dă pomeni electorale ca să ajungă la Cotroceni”, a spus Cristian Preda la Digi24.

Sunt nişte amatori, mai spune europarlamentarul. „Cum să nu-mi pierd cumpătul când o ţară UE n-are buget în 12 decembrie”, a mai spus Cristian Preda.

„Ideea de a analiza bugetul în nouă zile mie mi se pare o bătaie de joc. În primul rând, la adresa cetăţenilor. Peste tot, în ţările democratice, bugetul se analizează săptămâni la rând. Membrii comisiilor parlamentare, că e comisia de cultură, de muncă, fiecare, se întâlnesc şi discută aplicat”, a explicat Cristian Preda.

Acesta l-a criticat și pe ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, despre care a spus că „s-a jucat cu nişte cifre”. „Aflăm că Vâlcov a lucrat noaptea. Îşi bat joc de noi. Chiulangii de deputaţi şi senatori fac în nouă zile o analiză a bugetului. Soluţia e să plece acest guvern să aducem oameni competenţi, nu clienţi politici”, a mai punctat Preda.

1 comentariu la “Europarlamentar român aduce acuzații grave Guvernului, dar și opoziției: ”Își bat joc de noi. E o încălcare a legii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *