Skip to content
Politică

Europarlamentar român explică ce s-ar putea ascunde în spatele salvării lui Borbely din malaxorul DNA

Plenul Camerei Deputatilor a votat în cadrul acestei săptămâni, miercuri, împotriva încuviințării începerii urmăririi penale pe numele deputatului Laszlo Borbely.

În acest context, europarlamentarul român Cristian Preda, într-o postare pe pagina sa de Facebook, îl atacă pe Klaus Iohannis și declară că acesta „e mut ca un pește” după că Parlamentul a refuzat ridicarea imunității lui Borbely.

Totodată, Preda lansează o întrebare și anume dacă tăcerea lui Iohannis este o parte a luptei pentru o nouă majoritate și dacă acesta e prețul plătit UDMR.

„Președintele Klaus Iohannis e mut ca un pește după ce Parlamentul a refuzat ridicarea imunității lui Borbelyi. Tăcerea asta e oare parte a luptei pentru o nouă majoritate? Ăsta e prețul plătit UDMR?”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unui interviu la RFI, Cristian Preda afirmă că regretă că preşedintele Klaus Iohannis nu ia poziţie în cazul Borbely: „Regret că n-am auzit nimic dinspre preşedinte în această privinţă. Am auzit reacţii de la ambasada americană, de la ambasada Olandei şi vreau să vă spun că doar în ţările din lumea a treia reacţionează ambasadele occidentale, nu şi preşedintele. Deci cred că preşedintele trebuie trezit din somnul în care a căzut. Se întâmplă lucruri grave în România de când el a fost ales, Parlamentul este selectiv atunci când e vorba de statul de drept şi asta cred că ar trebui să-l preocupe pe domnul Iohannis. Mi se pare că nu putem lăsa să treacă asemenea lucruri fără să le clarificăm”.

„Eu ştiu că există o bătălie pentru majoritate şi trebuie spus că şi cazul Vosganian şi cazul Borbely sunt părţi dintr-un joc de putere, fiindcă acum şi Iohannis şi Ponta caută unul să câştige o majoritate, celălalt să păstreze o majoritate. Ponta s-a exprimat, cum o face el de trei ani, îl ştim, n-avem surprize din partea lui Ponta. Dar aşteptăm să vedem ce crede Iohannis în această privinţă”, spune europarlamentarul pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *