Skip to content
Politică

Europarlamentar român, ironie maximă la adresa lui Oprea: „Decât încredere în UNPR-ul lui Gabi Oprea, mai bine un premier blond”

Într-o postare pe o rețea de socializare, un europarlamentar român, își exprimă neîncrederea cu privire la faptul că partidul lui Gabriel Oprea ar putea atinge numărul de 500 000 de membri. Este vorba de Cristian Preda, fost membru al PMP.

„UNPR are 500 de mii de membri, cum se laudă generalissimul Găbiță Oprea, atunci Ponta e blond, iar Blaga joacă vârf la Rapid”, a scris Preda.

Gabriel Oprea, suspectat de mai mult timp un joc dublu, se laudă că are deja 500.000 de membri. Ministrul de Interne și fost premier interimar susține Guvernul din care face parte, dar îl sprijină şi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe probleme de securitate, conform jurnaliștilor digi24.

Uniunea Naţională pentru Progresul României, formaţiune desprinsă în urmă cu cinci ani din PSD, susţine că are în acest moment mai mulţi membri decât partidul-mamă. Anunţul a fost făcut odată cu finalizarea fuziunii cu PPDD. Amintim faptul că în cadrul Conferinței naționale a UNPR și al Congresului PPDD, reunite în ședință comună, s-a aprobat în unanimitate, duminică, fuziunea prin absorbție cu fosta formațiune a lui Dan Diaconescu.

Gabriel Oprea speră ca, până la toamnă, UNPR să aibă filiale în toate localităţile din ţară şi până la alegerile din 2016, numărul membrilor să se dubleze, să crească de la peste 500.000, la un milion.

Într-un editorial cotidianul.ro de luni seară, jurnalistul Cornel Nistorescu expune, la rândul său, un punct d evedere neîncrezător în dezideratul generalului Oprea:

„De o bună bucată de vreme, acelaşi mega-lider strâmbăcios vorbeşte şi de planul partidului său de a avea 1 milion de membri. Şi nimeni nu-l trage de mânecă şi nici nu-i zice, dom’ general, du-te, dom’le, şi te culcă! Probabil că acest Idi Amin de Balcani are probleme şi cu aritmetica. Va să zică PSD-ul are cam 500.000 de membri, fiind una dintre cele mai mari şi mai puternice formaţiuni politice din ţară. Înainte de fuziunea UNPR cu PP-DD, adunarea de tip Pristanda dădea 358.000 de membri. După absorbţia de pomină cu inexistentul PP-DD s-au făcut 500.000. Şi orice sondaj de opinie dă UNPR-ul undeva sub 5%. Adică PSD-ul cu o jumătate de milion de membri are 30-35-40% în sondaje iar mega-UNPR-ul cu ai săi 500.000 de fantomatici mai că nu se vede. Or fi clandestini? Or fi fantomatici? Sau numai duplicitari? Probabil că aşa se câştigă alegerile şi se scoate un preşedinte cu 6.500.000 de voturi!”

UNPR nu s-a hotărât încă dacă participă cont propriu sau în alianţă cu PSD la cele două scrutine din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *