Skip to content
Politică

Europarlamentar român, puternic semnal de alarmă: ce NU s-a spus despre vizita lui Dăncilă la Bruxelles

romanialibera.ro

Un europarlamentar român răbufnește după vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles.

Concret: într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a comentat miercuri vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles, atrăgând atenţia că aceasta a fost primul premier al unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE şi care nu a ieşit la declaraţii de presă cu liderii europeni.

Astfel, Mureşan a declarat că acest aspect demonstrează că „Viorica Dăncilă nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni.”

”Prim-ministrul Dăncilă încheie vizita de lucru la Bruxelles fără conferință de presă, nici cu președintele Comisiei Europene cu care tocmai s-a întâlnit, nici cu vreun alt oficial european, nici măcar singură. Este prima data când prim-ministrul unui stat care se pregătește să preia președinția UE nu iese în conferință de presă cu liderii europeni la Bruxelles. Asta dovedește că Viorica Dăncilă nu este un interlocutor luat în serios de liderii europeni.
Alte concluzii:
• Președintele Comisiei Europene refuză să iasă în declarație de presă comună cu Dăncilă, la fel cum a refuzat și în cazul lui Grindeanu și Tudose. Înseamnă că și-a pierdut încrederea în orice prim-ministru pe care infractorul Liviu Dragnea îl trimite la Bruxelles.
• Spre deosebire de Tudose și Grindeanu, Dăncilă nu iese nici măcar singură în fața jurnaliștilor pentru a transmite în țară concluziile unei vizite importante la Bruxelles. Înseamnă că 1. Prim-ministrul știa că vizita va merge prost pentru Guvern, așa că nu avut curaj să iasă în fața presei, 2. Dragnea știa că Dăncilă s-ar face de râs după o astfel de vizită oficială și nu i-a dat voie să iasă în declarație de presă.
• Cu 6 luni înainte de a prelua Președinția UE, România are un prim-ministru ocolit de liderii europeni. Dacă vom avea același premier și peste 6 luni, atunci președinția României riscă să fie un mare eșec pentru că niciun lider european nu va vrea să lucreze cu un prim-ministru marionetă, responsabil de slăbirea justiției și destabilizarea economică a unui stat membru UE”, scrie Siegfried Mureșan pe Facebook

1 comentariu la “Europarlamentar român, puternic semnal de alarmă: ce NU s-a spus despre vizita lui Dăncilă la Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *