Skip to content
Politică

Europarlamentar: România încă nu știe ce vrea de la UE

psnews.ro

România urmează orbește un traseu european, fără să aibă măcar idee ce așteaptă de la această asociere, consideră un europarlamentar român.

Eurodeputatul Cătălin Ivan spune că, spre deosebire de statele din imediata vecinătate- Bulgaria, Ungaria sau Polonia- România nu are încă un proiect de țară în interiorul UE.

„Ce lipsește României în acest moment este un proiect de țară în Europa. Practic, noi nu știm în această clipă ce ne dorim ca țară de la Europa, care sunt strategiile ca noi să atingem obiective clare, concrete pentru România, pentru românii care trăiesc în țară, pentru românii care trăiesc sau lucrează în alte state membre ale UE.

În acest moment noi suntem doar niște administratori, sau vom fi atunci când vom avea președinția, ai intereselor altor state”, a explicat Ivan, pentru Agerpres, făcând referire directă la momentul 01 ianuarie 2019, când țara noastră va prelua președinția Consiliului UE pentru șase luni.

Eurodeputatul susține că lipsa de perspectivă a României  în tratarea subiectelor de interes european a devenit tot mai vizibilă în ultimii ani, lăsând reprezentanții țării noastre în Parlamentul European pe poziții nesigure în ceea ce privește reprezentarea intereselor naționale în forul legislativ european.

„Doar dacă parlamentul național, cu universitățile din România, cu societatea civilă vor avea dezbateri ca cea de astăzi, și se va creiona un proiect național european și vom ști și noi, europarlamentarii, și toți oficialii care reprezintă România care este mandatul nostru în Europa, care sunt obiectivele importante pentru România de la care nu facem rabat și pe care trebuie să le urmăm cu toții. În rest, așa, aleatoriu, conjunctural, după ureche, nu vom atinge niciun obiectiv important”, a mai spus Ivan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *