Skip to content
Alegeri

Europarlamentare 2019. Ponta, previziune zdrobitoare pentru PSD și PNL EXCLUSIV

gandul.info

Fostul prim-ministru Victor Ponta a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat o previziune zdrobitoare pentru PSD și PNL în perspectiva alegerilor europarlamentare din anul 2019.

Mai precis, ex-premierul a apreciat că principalele două partide de pe scena politică a momentului vor obține împreună mai puțin de jumătate din voturi. În același timp, deputatul de Gorj NU a exclus ipoteza ca și partidul altui fost șef de Guvern, Dacian Cioloș, să intre în Parlamentul European.

„Eu cred ca alegerile pentru Parlamentul European din 2019 PSD si PNL impreuna vor obtine sub 50% din voturi / asta inseamna ca jumatate din mandate vor fi castigate de alte partide – sigur ca eu voi lupta ca #ProRomania sa fie unul dintre acestea – dar si ALDE , Ciolos si USR au sanse ca si noi!” a declarat Victor Ponta pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă ia în calcul o colaborare între Pro România și partidul lui Cioloș (România 100 sau oricum se va numi el) în cazul în care ambele formațiuni politice vor intra în legislativul de la Bruxelles, Ponta a exclus această ipoteză.

„ProRomania urmeaza sa isi defineasca ideologia si apartenenta la o familie europeana pana la Alegerile din 2019 / cu siguranta pot sa va spun ca noi nu vom aplica niciodata pentru PPE – stiu ca Dl Ciolos isi doreste in PPE – deci nu avem cum sa fim in acelasi loc”, a afirmat premierul anilor 2012-2015.

Celălalt subiect despre care am discutat cu Victor Ponta a fost unul dintre breaking news-urile momentului – și anume: presupusele liste negre pe care Comisia Europeană le-ar fi cerut României în legătură cu Mecanismul de Cooperare și Verificare. Concret: l-am întrebat pe fostul șef de Guvern ce ar trebui să înțelegem din aceste liste negre (în cazul în care scenariul se confirmă) și cum ar afecta ele situația României, ca stat monitorizat prin MCV.

„Suntem in 2018 – dezbatem niste comunicari oficiale intre Secretariatul Comisiei Europene si Ministerul Justitiei/ iar Premierul Dancila trimite scrisori inutile prin care cere socoteala unui Presedinte al Comisiei Europene dl Juncker care in 2012 era Premier al Luxemburgului! Nu am ce sa comentez la asa ceva!” a fost răspunsul lui Ponta.

Noi am insistat: ce informații a avut Victor Ponta în legătură cu acest subiect în mandatul de premier? În replică, fostul oficial de la Palatul Victoria a aruncat cartoful fierbinte în ograda Ministerului Justiției, unde titular a fost – printre alții – inclusiv propriul cumnat, Robert Cazanciuc. Precizăm că, anterior discuției cu Ponta, redacția PSnews.ro îl contactase pe Cazanciuc, dar acesta refuzase să comenteze, afirmând că așteaptă să vadă ce va face actualul premier, Viorica Dăncilă.

„Niciuna (nu a avut nicio informație – n.r.) – si nici nu trebuia sa fiu eu informat / era corespondenta oficiala pe MCV cu Ministerul Justitiei- nu trecea si nu avea de ce sa treaca pe la Guvern”, a încheiat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *