Europarlamentare 2024: Partidul german de extremă-dreaptă AfD, exclus din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din PE

Sursa foto: deutschland.de

Partidul german de extremă dreaptă AfD a fost exclus joi din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European, din care face parte şi Adunarea Naţională (RN) din Franţa, în urma unei serii de scandaluri în care a fost implicat unul dintre liderii săi, Maximilian Krah, informează AFP.

Decizia vine la două zile după anunţul făcută de preşedintele şi capul de listă al RN la alegerile europene din iunie, Jordan Bardella, privind ruperea alianţei dintre partidul său şi AfD.

Nouă aleşi germani, inclusiv Maximilian Krah, sunt vizaţi de măsura de excludere.

„Biroul Grupului Identitate şi Democraţie din Parlamentul European a decis astăzi să excludă delegaţia germană, AfD, cu efect imediat”, a transmis Lega din Italia, care reprezintă principala delegaţie a grupului de extremă-dreapta.

„Grupul ID nu mai vrea să fie asociat cu incidentele în care a fost implicat Maximilian Krah, şeful listei AfD pentru alegerile europene”, a continuat formaţiunea.

„Toate delegaţiile au fost consultate pentru decizia de a exclude delegaţia AfD din grupul ID”, a declarat pentru AFP Jean-Paul Garraud (RN), preşedintele delegaţiei franceze.

„Acest lucru survine după comentariile inacceptabile făcute recent de capul lor de listă”, ale cărui „remarci angajează AfD, în opinia noastră”, a adăugat el.

Cel mai recent incident în care este implicat europarlamentarul Maximilian Krah, suspectat de apropiere de Rusia şi China, datează din weekendul trecut. El a spus că un membru al SS „nu este automat un criminal”, într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: