Europarlamentare2024 Social-democraţii germani îndeamnă la luptă împotriva „inamicilor Uniunii Europene”

Sursa: Facebook

Partidul Social-Democrat german (SPD) al cancelarului Olaf Scholz a îndemnat duminică, la un congres desfăşurat în perspectiva alegerilor europarlamentare din 9 iunie, la luptă împotriva „inamicilor Uniunii Europene”, consemnează agenţia EFE.

Copreşedintele partidului, Lars Klingbeil, i-a menţionat printre aceşti inamici pe fostul preşedinte republican al SUA care urmăreşte realegerea, Donald Trump, pe preşedintele rus Vladimir Putin, iar pe plan intern pe liderul din Turingia al partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Björn Höcke, şi pe Sahra Wagenknecht, lidera recent lansatei formaţiuni de extremă stânga ce-i poartă numele, Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW).

„Duşmanii Uniunii Europene au lansat o provocare, cei ca Trump, ca Putin, ca Höcke, de ieri îi ştim şi pe cei ca Wagenknecht”, a susţinut Lars Klingbeil, care a acordat o atenţie specială noului partid de extremă stânga, scindat din formaţiunea Die Linke şi care sâmbătă a avut primul său congres.

La acest congres al BSW, partid care cere dizolvarea UE, Sahra Wagenknecht a cerut de asemenea încetarea ajutorului militar german pentru Ucraina şi a invocat politica de înţelegere cu blocul estic dusă pe vremea Războiului Rece de cancelarii social-democraţi Willy Brandt şi Helmut Schmidt, idee pe care copreşedintele SPD a catalogat-o drept „falsificare a istoriei”.

„Willy Brandt y Helmut Schmidt nu le-au întors niciodată spatele prietenilor lor europeni, aşa cum pretinde partidul lui Wagenknecht”, a replicat Lars Klingbeil.

După atacul său la adresa noului partid BSW, copreşedintele SPD a insistat că în campania pentru alegerile europarlamentare va fi vorba înainte de toate de lupta împotriva extremei drepte, reprezentate de partidul Alternativa pentru Germania (AfD).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: