Skip to content
Politică

Europarlamentarul Adina Vălean: Voi pune întreaga experiență în slujba țării

paginaeuropeana.ro
" "

UPDATE

Comisia pentru Afaceri Juridice (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ al PE, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi. Ea a trecut şi de comisiile de specialitate din Parlamentul României.

" "
" "

 

După ce a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de Afaceri europene pentru postul de comisar european, europarlamentarul Adina Vălean,  s-a declarat onorată şi încântată de faptul că a simţit un sprijin larg pentru candidatura sa pentru acest portofoliu la Comisia Europeană.

Mă încurajează pentru restul demersului pe care îl am de făcut şi anume audierea în Parlamentul European şi eventualitatea preluării unui astfel de mandat„, a mărturisit Adina Vălean, la Palatul Parlamentului, mărturisind că, în calitate de comisar european pe Transporturi, este „datoria” sa de a ajuta la îmbunătăţirea conectivităţii şi infrastructurii europene.

„Dacă ne uităm la felul în care arată conectivitatea în estul şi vestul Europei, estul este mult rămas în urmă, e o chestiune recunoscută de toţi şi există o dorinţă general europeană de a spori şi de a îmbunătăţi conectivitatea în estul Europei, inclusiv în România. Eu îmi doresc să fiu în această situaţie în care, în 2021, când se revizuieşte reţeaua (TEN-T) să pot contribui„, a adăugat Vălean. Ea a mai afirmat că achiziţiile publice întârzie uneori proiectele de infrastructură de transport și că reprezintă unul din motivele pentru care la nivel european foarte multe din proiectele de infrastructură sunt întârziate şi Comisia construieşte un set de recomandări pentru statele membre, care va veni ca un regulament sau ca o directivă către statele membre pentru a stabili o singură autoritate care să integreze toate problemele acestea legate de permise, de teren, de public procurement.

Adina Vălean a fost validată şi de către Comisia pentru Afaceri juridice (JURI) a Parlamentului European, care a dat undă verde candidaturilor comisarilor desemnaţi de Franţa, România şi Ungaria, după ce a analizat marţi, într-o reuniune extraordinară, ”conflictele de interes potenţiale sau reale” ale acestora, a anunţat directorul general pentru comunicare şi purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, pe contul său de Twitter.

Europarlamentarul Adina Vălean a declarat în timpul audierii din comisiile parlamentare reunite de afaceri europene că în toate funcțiile pe care le-am deținut în Parlamentul European a căutat să promoveze inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara noastră, cât și pentru europeni în general. În calitate de comisar european, Adina Vălean spune că își va folosi experiența de până acum în sprijinul României, bazându-se pe noul program al C.E., care este unul ambițios, pentru o Uniune Europeană pragmatică.

Joi, 14 noiembrie, este programată audierea Adinei Vălean în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European, când vor fi audiați alături de ea, Oliver Varhelyi (Ungaria) și Thierry Breton (Franţa).

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European, votul în Parlamentul European pentru cei trei comisari europeni, propuși în România Ungaria și Franța și ai Executivului UE propus de președintele Ursula von der Leyen, va avea loc într-o sesiune plenară programată pe 27 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *