Skip to content
Politică

Europarlamentarul Cătălin Ivan, concluzii la cald despre dezbaterea din PE: MCV, folosit doar ca instrument politic EXCLUSIV

europarlamentariisd.ro

În prezenţa premierului Viorica Dăncilă, plenul de la Strasbourg dezbate miercuri situaţia din România, după ce luni Comisia LIBE a avut un schimb de opinii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

În acest context, contactat miercuri de PSnews.ro, europarlamentarul român Cătălin Ivan a atras atenția că dezbaterea care are loc în aceeași zi în Parlamentul European, nu va schimba nimic, importante fiind negocierile din perioada următoare referitoare la rezoluție.

”Dezbaterea de astăzi nu schimbă nimic. Mai importante vor fi negocierile din perioada următoare pe marginea rezoluției. Eu mă voi opune oricăror sancțiuni și voi susține doar măsurile care să întărească democrația în Romania și cooperarea cu partenerii externi”, a declarat europarlamentarul.

Totodată, Cătălin Ivan a ținut să sublinieze necesitatea schimbării sistemului judiciar românesc.

Atâta timp cât fiecare își va prezenta jumătatea lui de adevăr, nu vom face pași concreți pentru o justiție independentă în România. Abuzurile sistemului judiciar gândit de procurorul comunist Monica Macovei pentru a-i da lui Băsescu putere absolută asupra adversarilor politici sunt evidente. Schimbarea acestui sistem este o necesitate. Greșit este ca se folosește aceasta oportunitate pentru a scăpa niște corupți de pușcărie”, a mai susținut acesta.

Nu în ultimul rând, confruntat cu afirmația premierului Viorica Dăncilă, potrivit căreia MCV și-a ratat scopul, Cătălin Ivan a replicat:

”Așa este. A fost folosit greșit în toți acești ani. Doar ca instrument politic. Rapoartele MCV au avut tonalități diferite în funcție de cine era la guvernare în Romania, deși realitatea judiciară era aceeași. Cred că avem nevoie de un MCV generalizat, pentru toate statele membre”.

DETALII AICI: VIDEO LIVE Dezbaterea din Parlamentul European despre statul de drept în România. Dăncilă: MCV și-a ratat scopul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *