Skip to content
Politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi a pronunțat NUMELE: pe cine va susține PNL la președinția Comisiei Europene EXCLUSIV

http://inquamphotos.com

Partidului Popular European va decide în cadrul unui Congres ce se va desfășura joi și vineri la Helsinki, cine va fi candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

În competiție au intrat liderul grupului PPE din Parlamentul European, germanul Manfred Weber (CSU) și finlandezul Alex Stubb, fost ministru de externe, de finanțe și ex-premier.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, pentru a afla pe cine susține formațiunea politică la șefia Comisiei Europene, dintre cei doi candidați ai PPE. Astfel, Bușoi ne-a dezvăluit că formațiunea politică la conducerea căreia se află Ludovic Orban, va susține candidatura lui Manfred Weber, președintele grupului PPE din Parlamentul European.

”PNL va susține candidatura lui Manfred Weber, președintele grupului PPE din Parlamentul European. Este candidatul care are experiență, dar și viziunea politică de reforma Comisia Europeană”, a declarat Cristian Bușoi pentru PSnews.ro.

Mai mult, europarlamentarul liberal a ținut să sublinieze, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că Manfred Weber ”e un om al echilibrului, al dialogului, dar și al principiilor ferme”.

”Este de asemenea un om politic din generația tânără din UE. E un om al echilibrului, al dialogului, dar și al principiilor ferme”, a continuat Cristian Bușoi.

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe liberalul Cristian Bușoi cum va fi avantajată România, dacă Manfred Weber va prelua președinția Comisiei Europene. În replică, europarlamentarul a susținut că ”fiind un lider echilibrat și vizionar și fiind un susținător al unei Uniuni mai unite și mai puternice, România va avea de câștigat”.

Domnul Weber are o bună relație cu PNL și cu România, a fost mereu alături de noi în diverse momente în care se dezbăteau subiecte care aveau impact direct sau indirect pe România. Fiind un lider echilibrat și vizionar și fiind un susținător al unei Uniuni mai unite și mai puternice, România va avea de câștigat”, a susținut acesta.

Precizăm că la Congres participă o consistentă delegație PNL, condusă de Ludovic Orban și formată din 30 de liberali, printre care și Emil Boc, Robert Sighiartău, Cristian Bușoi, Ilie Bolojan, Vasile Blaga. Cei doi candidați ai PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber (46) și Alexander Stubb (50) vor susține joi seara discursurile de candidați, votul propriu zis fiind programat pentru joi la prânz. Pe cei doi candidați îi diferențiază, printre altele, și viziunea radical diferită față de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Concret: în timp ce Alexander Stubb a declarat chiar în timpul unei vizite la București că PPE ar trebui să ia în calcul excluderea lui Orban din familia popularilor europeni, Manfred Weber n-a ezistat să-l susțină pe Orban în campanie și a manifestat o atitudine mult mai conciliantă față de derapajele democratice și anti-UE ale liderului de la Budapesta.

Amintim că Partidul Popular European (PPE) deține cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *