Skip to content
Politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi cere măsuri dure față de medicii care fac propagandă antivaccin

Inquam Photos / Alexandru Busca

Eurodeputatul liberal Cristian Bușoi a declarat, într-un interviu pentru RFI, că nu este de acord cu obligarea anumitor categorii profesionale, cum ar fi personalul medical, să se vaccineze, însă ar lua măsuri ”extrem de dure” față de medicii care fac propagandă împotriva vaccinării.

”Poate o măsură la care ar trebui să reflectăm, și care a fost deja introdusă în alte țări europene, este aceea de a stimula, nu neapărat de a obliga, dar de a stimula și mai mult vaccinarea în rândul unor categorii de persoane care intră în contact cu foarte mulți oameni.

Este, în mod evident, o așteptare legitimă ca în mediul sanitar oamenii să înțeleagă și să se vaccineze. La personalul medical te-ai aștepta să nu fie influențat de fake news și intoxicări, dar realitatea este puțin diferită.

Mai e un lucru foarte important. Chiar dacă nu cred că ar trebui să obligăm personalul medical să se vaccineze, în schimb aș fi extrem de dur și de hotărât în cazul unor oameni din personalul medical care fac propagandă publică împotriva vaccinului. În Marea Britanie am văzut un caz în care cineva a fost exclus din corpul medical din această cauză. Sunt discuții și în alte țări, iar cred că aici măsurile ar trebui să fie foarte dure, pentru că un medic care atacă campania de vaccinare are o altă influență față de alți cetățeni obișnuiți care scriu pe forumuri sau pe rețelele sociale”, s spus Cristian Bușoi.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *