Skip to content
Politică Video

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Imaginea Guvernului la nivel european este foarte deficitară, inclusiv în PES! EXCLUSIV

psnews.ro

Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Cristian Bușoi, a fost invitat la emisiunea Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș.

În cadrul emisiunii, Cristian Bușoi, printre altele, a vorbit și despre unul dintre cele mai importante evenimente pentru România: preluarea președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Concret, întrebat cât de pregătită este țara noastră pentru acest eveniment major, europarlamentarul Cristian Bușoi a susținut că:

Sunt astăzi foarte multe îngrijorări. Unele le împărtășesc și eu, legate de felul în care vom gestiona aceatsă responsabilitate importantă. Ele țin, pe de o parte, de climatul politic haotic la nivel guvernamental astăzi în România, cu un partid făcut țăndări de un conflict intern, cu un guvern care are, pe de o parte oameni nepregătiți, pe de altă parte, oameni care nu au nicio siguranță că vor mai rămâne miniștri săptămâna viitoare, în funcție de toanele prședintelui PSD și în funcție de negocierile interne și de geometria de putere din interiorul CEX-ului. 

Există, de asemenea, un element foarte obiectiv al felului în care este perceput astăzi PSD la nivel european, și nu trebuie să vă reamintesc decât de ultima dezbatere din PE cu premierul Dăncilă în care ea a fost aplaudată pentru anumite accente critice și țâfnoase față de UE. Eu cred că a fost nepotrivit, pentru că dincolo de niște apaluze efemere interne, acolo liderii europeni așteptau mai multă înțelegere, mai multă modestie față de criticile pertinente care se aduc și acre nu au fost îndeajuns de dure precum merita acest Guvern, și anumită deschidere de a găsi soluții. Imaginea Guvernului la nivel european este foarte deficitară, inclusiv în familia socialist europeană, care a avut și ea nenumărate critici față d efelul în care se guvernează astăzi în România.

Urmăriți secvența video în intervalul 16:27-24:32

1 comentariu la “Europarlamentarul Cristian Bușoi: Imaginea Guvernului la nivel european este foarte deficitară, inclusiv în PES! EXCLUSIV

  1. Eu nu inteleg cum poate sa fie imaginea Guvernului „deficitara”. Poate sa fie negativa, proasta, s.a.m.d.

    Cred ca dl Cristian Bușoi nu prea stie ce inseamna „deficitar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *