Skip to content
Europa

Europarlamentarul Cristian Bușoi, solidar cu Ursula von der Leyen: „Este nevoie ca Uniunea Europeană să fie mai fermă în modul în care abordează relația cu celelalte state”

Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Cristian Bușoi a transmis un mesaj de solidaritate față de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cazul incidentului pentrecut în timpul vizitei în Turcia.

La intrarea în sala unde au avut loc convorbirile oficiale, Erdogan și Charles Michel s-au așezat pe scaunele rezervate  în centrul încăperii, moment în care Ursula von der Leyen s-a oprit câteva momente, fără să știe unde să se așeze, potrivit imaginilor publicate chiar de Comisia Europeană.

“Nu este nimeni în instituțiile europene care să nu se fi solidarizat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cazul lipsei de diplomație a Turciei

Solidarizarea nu este doar față de șefa Executivului Uniunii Europene, ci și față de o femeie într-o cultură care respectă femeile și ce exprimă o femeie într-o societate deschisă.

Ultimele experiența diplomatice, mai ales vizita în Rusia a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borell, arată că este nevoie ca Uniunea Europeană să fie mai fermă în modul în care abordează relația cu celelalte state.

Exista sprijin politic din Parlamentul European și din toate instituțiile europene, din partea unei noi generații de politicieni, pentru o Uniune Europeană mai puternică și mai hotărâtă. Ce așteaptă această generație tânără de lideri este mai multă Uniune Europeană, depășind astfel scepticismul, greșelile politice inerente și a interesele, de multe ori diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *