Skip to content
Politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi: „Trebuie să găsim urgent o soluție la criza prețurilor din Energie”

facebook

Miniștrii PPE sunt de acord că trebuie să găsim, urgent, o soluție comună la nivel european pentru criza prețurilor din energie, spune Cristian Bușoi, copreședinte al EPP ENERGY MINISTERS MEETING , care a participat, joi seară, la o ședință de lucru de urgență cu o parte din miniștrii Energiei din UE.

„Cât despre Regulamentul care va fi adoptat astăzi, la ședința miniștrilor Energiei, au existat unele modificări tehnice și rămâne de văzut dacă reducerea consumului la orele de vârf va fi obligatorie sau voluntară și care va fi procentul cu care trebuie redus consumul. Este foarte clar că este nevoie urgentă de reducerea presiunii pe bugete. Trebuie să avem în vedere o regândire a pieței de electricitate și să vedem cum putem avea un preț maximal la importurile de gaz, indiferent de unde vin aceste importuri”, scrie Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Bușoi, care este și președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, a adăugat că, în cadrul dezbaterilor, s-a făcut o trecere în revistă a rezervelor și stocurilor de gaz din UE și s-a discutat despre fluxurile de energie.

„Ne pregătim pentru o iarnă dură și trebuie să facem față cu bine acestei provocări”, a adăugat Cristian Bușoi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *