Europarlamentarul Daniel Buda: Fermele familiale constituie coloana vertebrală a structurii agricole din UE

Sursa foto: Daniel Buda

Daniel Buda, europarlamentar PNL, a declarat că fermele familiale constituie coloana vertebrală a structurii agricole din Uniunea Europeană, atât prin numărul lor mare, cât și prin contribuția semnificativă la ocuparea forței de muncă în acest sector vital al economiei.

„Aproximativ 57% dintre ferme sunt gestionate exclusiv de membrii familiei, iar în alte 36%, munca acestora reprezintă cel puțin jumătate din totalul forței de muncă. Cu toate acestea, fără sprijin adecvat, aceste ferme sunt amenințate de dispariție, iar trendul descrescător din ultimii ani ar putea continua în lipsa interesului noilor generații pentru agricultură. Între 2005 și 2020, peste 37% din ferme au dispărut, iar declinul va persista fără soluții viabile”, a spus Daniel Buda.

Conform liberalului, ținând cont de valoarea reală pe care o au exploatațiilor agricole familiale pentru sectorul agricol și fiind preocupat de soarta pe care o vor avea acestea în viitor, în Ianuarie a adresat două întrebări Comisiei Europene:

  1. Care sunt măsurile și inițiativele specifice la care se gândește Comisia Europeană pentru a sprijini fermele de familie în viitor?

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: