Skip to content
Coronavirus

Europarlamentarul Eugen Tomac, apel către români în privința coronavirusului: Intrați în concediu, munciți de acasă, protejați-vă pe voi și familiile voastre

Psnews

România se află la începutul unei crize, iar măsurile impuse de autorități nu sunt luate la întâmplare și sunt obligatorii, susține Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară și membru al Parlamentului European.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PMP salută activitatea medicilor și cere declararea stării de urgență.

Să le dea Dumnezeu putere de muncă și sănătate tuturor medicilor care duc pe umerii lor o luptă foarte grea și de mare responsabilitate. Din păcate, România este abia la început de criză și trebuie, repet, trebuie să înțelegem că măsurile impuse de autorități nu sunt luate la întâmplare și nu sunt opționale. Sunt obligatorii. Dacă statul încă nu are curaj să ne “încuie” pe toți în case, v-o spun cu toată răspunderea, altă soluție decât propria responsabilitate nu avem. Să rămânem acasă pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi, renunțând la absolut orice activitate care nu este urgentă. Această pandemie va curma, din păcate, multe vieți nevinovate. Am spus încă de acum două zile – se impune declararea stării de urgență. Doar așa putem salva vieți. Intrați în concediu, munciți de acasă, protejați-vă pe voi și familiile voastre. Sper și vreau să cred că în câteva săptămâni vom fi mult mai bine Țara o putem reface doar dacă vom fi sănătoși. Economia va supraviețui dacă reușim să depășim această criză. Altfel, riscăm să trăim un dezastru pe care astăzi nimeni nu îl poate estima”, spune Eugen Tomac.

Două persoane au fost confirmate cu coronavirus miercuri seară în România, ridicând bilanțul la 47 de pacienți infectați cu coronavirus.

Doar miercuri, în România, 18 pacienți au fost depistați pozitiv la infecție cu coronavirus. Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Peste 500 de persoane sunt aflate în carantină, iar peste 12.000 în izolare la domiciliu.

Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

La nivel global, au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus un număr de peste 120.000 de oameni din 114 țări, iar infecția cu acest virus a fost declarată pandemie de către Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Calea Europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *