Skip to content
Europa

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu cere Comisiei Europene să sprijine ţările afectate de creșterea prețurilor la energie

europarl.europa.eu

Prețurile la energie au crescut odată cu liberalizarea pieței decisă de fosta guvernare de dreapta, afirmă europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu. El a cerut Comisiei Europene un plan de acțiune pentru a sprijini statele membre afectate de creșterea prețurilor la energie.

Prețurile la energie au crescut odată cu liberalizarea pieței decisă de fosta guvernare de dreapta. Graficul postat arată clar că liberalizarea nu a fost bine pregătită și a fost făcută la presiunea celor care tot încercând să salveze România au uitat de români. Conform recomandărilor specialiștilor, liberalizarea aduce avantaje doar dacă există concurență reală pe piața respectivă și suficientă producție pentru a satisface cererile consumatorilor ori toate analizele arătau că în toamnă nu era momentul oportun pentru o astfel de decizie”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Eurodeputatul PSD afirmă că România poate reglementa prețul, conform normelor europene, timp de 6 luni cu posibilitatea de extindere. „Partidul Social Democrat, chiar dacă nu gestionează domeniul energiei, a propus o serie de soluții pentru limitarea crizei din energie și va căuta, împreună cu specialiștii săi, să contribuie constructiv la protejarea populației și IMM-urilor. Am solicitat Comisiei Europene să vină cu o analiză și un plan de acțiune pentru a sprijini statele membre afectate de creșterea prețurilor la energie”, conchide Negrescu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat că nu liberalizarea preţurilor la energie este o problemă, ci faptul că România consumă mai mult decât produce. Cîţu a explicat că preţul la energie a crescut peste tot în lume, nu doar în ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *