Skip to content
Coronavirus

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Astăzi Italia își plânge morții intr-o zi de comemorare a victimelor răpuse de ceva ce nu se vede

PS News

Europarlamentarul PNL Rare Bogdan, marți, într-o postare pe pagina de Facebook, transmite condoleanțe italienilor și compatrioților din Italia, după ce aceasta a devenit a doua țară cu peste 100.000 de cazuri de Covid-19.

„Ca om de presă nu uit că primul mare cotidian românesc “Universul” a fost fondat tot de un italian Luigi Cazzavillan. Azi suntem toți uniți în suferință și în același timp inspirați de îndemnul poetului Dante “vom ieși (și din această încercare n.s.) și vom revedea din nou stelele”!, spune acesta.

„Astăzi Italia își plânge morții intr-o zi de comemorare a victimelor răpuse de ceva ce nu se vede, de un necunoscut. Sunt solidar Italiei și poporului său. La ora 12.00 (13.00 ora RO) toți primarii italieni se află în fața primăriilor solemn cu eșarfa tricoloră iar drapelele instituțiilor publice azi sunt în bernă păstrându-se un moment de reculegere și spunând o rugăciune pentru o întreagă națiune. Avem și noi conaționali răpuși, bolnavi îngrijiți in spitalele italiene, prieteni și rudenii care trăiesc în țara atrăgătoare prin geografie, cultură, artă, prin umaniștii care i-au făcut cunoscuți Europei pe clasicii greci, țara care ne-a fost alături în momente cruciale ale istoriei, unde mulți au găsit posibilități de a se trata când sistemul nostru sanitar era căpușat.

Ca om de presă nu uit că primul mare cotidian românesc “Universul” a fost fondat tot de un italian Luigi Cazzavillan. Azi suntem toți uniți în suferință și în același timp inspirați de îndemnul poetului Dante “vom ieși (și din această încercare n.s.) și vom revedea din nou stelele”! Condoleanțe prieteni italieni! Condoleanței compatrioților care și-au pierdut pe cineva drag! Multumim ca ne considerati fratii din Peninsula ca pe cetateni europeni si frati intre italieni”, scrie Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Italia devine a doua țară cu peste 100.000 de cazuri de Covid-19

Italia a înregistrat luni 812 de noi decese din cauza coronavirusului, ajungând la un număr total de 11.591.Numărul cazurilor noi a crescut cu 4.050, cel mai mic înregistrat în interval de 24 de ore din 17 martie. Bilanţul total a ajuns la 101.739 de cazuri. Italia devine astfel a doua țară din lume care depășește pragul de 100. de cazuri, după Statele Unite.

Autoritățile italiene au și o rază de speranță. Azi a fost înregistrat și cel mai mare număr de persoane vindecate în 24 de până acum – peste 1.600.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *