Skip to content
Politică

Europarlamentarul Rareș Bogdan, detalii de ULTIMĂ ORĂ de la Bruxelles: ce urmează pentru Laura Codruța Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a prezentat detaliile votului primit joi de Laura Codruța Kovesi în COREPER.

Amintim că Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată în funcţia de procuror-şef al Parchetului European după ce în şedinţa COREPER a primit 17 voturi din 22 de reprezentanţi.

„Încă o palmă primită de PSD și Guvern”

Potrivit europarlamentarului Rareș Bogdan, victoria Laurei Codruța Kovesi de la Bruxelles este „încă o palmă primită de PSD și Guvern, după ce au primit palma dată de români la votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai”.

Totodată, liberalul a precizat că, în opinia sa, ambasadorul Luminița Odobescu a respectat mandatul dat de președintele Klaus Iohannis de a vota ”pro Kovesi” în COREPER.

„Voturile sunt secrete și sunt 22 de voturi „pentru” și 5 „împotrivă”. E complicat să vedem cine sunt acei 5 care au votat împotrivă, dar după toate probabilitățile știm că a sunat președintele Klaus Iohannis. Nu știm dacă doamna ambasador Luminița Odobescu a respectat mandatul dat de președintele Klaus Iohannis sau mandatul de Guvernul României. Eu tin să cred că doamna Odobescu a respectat mandatul dat de președintele Klaus Iohannis, chiar dacă dânsa este în subordinea directă a Guvernului.

Este încă o palmă primită de PSD și Guvern, după ce au primit palma dată de români la votul de la alegerile europarlamentare din 26 mai. A primit încă o palmă, de această dată la nivel european, cu ajutorul președintelui României și al PPE. Toate Guvernele PPE au votat în COREPER 2 pentru Laura Codruța Kovesi, în timp ce socialiștii au votat împotrivă. E important de spus faptul că pentru România acest lucru  este o victorie fantastică. E vorba de un român cu o recunoaștere internațională, care va avea un cuvânt extrem de important de spus în ceea ce privește constituirea Parchetului European, un mecanism la care nu au aderat decât 22 de stat din 28. Practic, din această cauză au fost 22 de voturi în COREPER, pentru că au existat 6 state care nu au aderat la acest mecanism. Cele care nu au votat astăzi sunt: Danemarca, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Suedia și Irlanda. Este posibil ca Spania și Italia să fi votat împotrivă, având în vedere că sunt guverne conduse de socialiști. Știu sigur că Grecia și Bulgaria au votat pentru Laura Codruța Kovesi.

Votul de astăzi a fost în COREPER 2. Acum urmează ca marți să se întrunească la Bruxelles delegațiile împuternicite din partea PE și a Consiliului și să ia act de această decizie. Nu mai sunt negocieri. Din acest moment se ia doar act de decizie. La conferința președinților Parlamentului European, care va fi în următoarele 3 săptămâni, se va face desemnarea automată. 

E important pentru noi. Este fantastic. Este o victorie fantastică a oamenilor care au ieșit în stradă. Este o ultimă palmă majoră pe care PSD o primește după ideea OUG 13. Lucrul acesta nu se putea întâmpla fără ca românii să oprească derapajele, fără ca președintele țării să apară în stradă alături de români atunci când PSD era încă foarte puternic”, a detaliat Rareș Bogdan pentru PSnews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *