Skip to content
Alegeri Politică

Europarlamentarul Renate Weber dă din casă: ultimele discuții privind candidatul coaliției la prezidențiale

Featured Video Play Icon

Europarlamentarul ALDE Renate Weber, invitată la Puterea Știrilor, a vorbit și despre planurile ALDE privind alegerile prezidențiale ce vor avea loc la sfârșitul anului 2019.

Aceasta a subliniat că își dorește să îl impună pe Călin Popescu Tăriceanu candidat al coaliției la alegerile europarlamentare, însă ALDE are nevoie pentru a face acest pas, de un scor mare la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Mai mult, Renate Weber a susținut că în interiorul coaliției s-a stabilit că după europarlamentare vor exista discuții privind candidaturile la Cotroceni.

Eu vă spun cu mâna pe inimă. Alegerile europarlamentare din acest an sunt cele mai importante alegeri din istoria UE. (…) Noi ne-am propus ca țintă 15% , ceea ce ne-ar schimba statutul ca partid-jucător în spectrul politic din România și, mai ales, cred că ne-ar oferi posibilitatea ca pe baza unei negocieri să-l impunem, că de susținut evident că îl susținem, pe domnul Tăriceanu drept candidat al coaliției la Președinția României, un lucru pe care eu mi-l doresc foarte mult. Sunt convinsă că numai cu prezența dumnealui acolo la Cotroceni am putea să lucrăm pentru normalizarea României.

S-a stabilit că după europarlamentare vor exista discuții privind candidaturile. Dar un scor bun la europarlamentare ne permite și nouă să ne poziționăm altfel”, a declarat europarlamentarul ALDE la Puterea Știrilor.

 

1 comentariu la “Europarlamentarul Renate Weber dă din casă: ultimele discuții privind candidatul coaliției la prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *