Skip to content
Puterea Știrilor Video

Europarlamentarul Renate Weber indică adevărata miză a referendumului: Temele anunțate de Iohannis sunt un PRETEXT!

Featured Video Play Icon

Europarlamentarul ALDE Renate Weber, și al treilea candidat pe listele partidului la alegerile europarlamentare, a fost invitată vineri la Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele, și despre referendumul pe justiție anunțat pentru data de 26 mai.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunţat două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai.

Prima: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

„Temele mi se par un pretext evident pentru a-i permite președintelui să intre el însuși în campanie și să se poziționeze ceva mai bine în sondaje. Dacă temele acestea erau atât de importante, vitale pentru noi, în primul rând le-ar fi propus de acum 6 luni, un an de zile. Puteam să organizăm până acum referendum acesta de câteva ori.

Pe președinte nu-l interesează nici UE, nici PE, puțin îi pasă că în acest fel abate atenția de la ceea ce ar trebui să ne preocupe acum. Nu-l interesează decât persoana dumnealui, obținerea unui nou mandat cu orice preț. Este în campanie, pe față. Ce dacă asta încalcă toate regulile. 

Probabil, prin aducerea acestor teme în discuție și punerea lor ca niște întrebări la referendum, vrea să determine prezența la vot a unora dintre susținătorii USR, PNL, PLUS (…) Uitați-vă cât de inutilă este punerea în discuție a unei astfel de teme. Nimeni, niciodată în această țară nu a avut în vedere să dea o lege pe amnistie și grațiere pentru corupți. Chiar nu a fost tema”, a declarat euroaprlamentarul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *