Skip to content
Politică

Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță o premieră pentru România: Programul va fi disponibil începând cu primul trimestru al anului viitor

psnews.ro
" "

Într-o postare pe pagina de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan anunță că România va avea în premieră un Program Operațional de Sănătate din fonduri europene în valoare de 4,5 miliarde de euro.

Potrivit liberalului, programul va fi disponibil începând cu primul trimestru al anului viitor. „Este prima dată de la aderarea României al Uniunea Europeană când vom avea un program operațional, coerent, pentru sănătate finanțat din fonduri europene”, spune acesta.

" "
" "

„❗️ România va avea în premieră un Program Operațional de Sănătate din fonduri europene în valoare de 4,5 miliarde de euro

ℹ️ Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dat aseară mai multe detalii cu privire la Programul Operațional de Sănătate în valoare de 4,5 miliarde de euro pe care Guvernul României îl va include în viitorul Buget multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027.

Programul va fi disponibil începând cu primul trimestru al anului viitor. Este prima dată de la aderarea României al Uniunea Europeană când vom avea un program operațional, coerent, pentru sănătate finanțat din fonduri europene.

Printre obiectivele acestui program vor fi:
✅ Construcția spitalelor regionale pe care românii le așteaptă de ani buni
✅ Investiții în dotarea celorlalte spitale românești (județene, municipale etc.)
✅ Reactivarea Institutului Cantacuzino și repornirea producției de vaccinuri de care România are mare nevoie
✅ Digitalizarea sistemului medical pentru ca pacienții să nu mai stea la cozi prin spitale pentru orice hârtiuță și să fie tratați mai repede

ℹ️ Programul Operațional de Sănătate al României se va completa foarte bine cu Fondul European de Solidaritatea Împotriva Coronavirus în valoare de 50 de miliarde de euro pe care eu l-am propus la începutul lunii aprilie, iar Parlamentul European l-a votat o săptămână mai târziu și a devenit poziție oficială a Parlamentului. Dacă acest fond va fi inclus în bugetul final al Uniunii Europene, vom avea la dispoziție și mai multe fonduri europene pentru investiții în infrastructura medicală din România.

Criza COVID-19 trebuie să fie momentul în care înțelegem cu toții că investițiile în Sănătate nu trebuie să mai întârzie. Fondurile europene trebuie să fie principalul instrument pentru a realiza aceste investiții”, scrie Siegfried Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *