Skip to content
Politică

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Desemnarea Rovanei Plumb e o rușine cu care vom rămâne pentru următorii 5 ani

Propunerea României pentru funcția de Comisar European, Rovana Plumb, a fost nominalizată de președintele Comisiei Europene să preia portofoliul Transporturilor. Urmează audierea în comisii și votul în plenul Parlamentului European.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți componența Comisiei Europene și portofoliile repartizate.

Consiliul UE a aprobat, marți, lista persoanelor nominalizate pentru funcțiile de comisari europeni, unde din partea României este propusă Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan este de părere că nominalizarea Rovanei Plumb nu reprezintă o onoare, așa cum afirmă premierul Dăncilă, ci mai degrabă o obligație care reiese din tratatele europene. Totodată, acesta a precizat că mai degrabă desemnarea Rovanei Plumb este o rușine.

“Am auzit discursul celor de la PSD după numirea domnei Rovana Plumb și aș vrea să fac câteva precizări. Doamna Viorica Dăncilă împreună cu domnul Mihai Fifor declară că numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european este o reușită, un câștig și o onoare pentru România.

Din punctul meu de vedere, adevărul este altul. Desemnarea unui comisar european din partea României nu este onoare în sine. Este o obligație, conform tratatelor europene la care România este parte.

Onoare ar fi desemnarea unui comisar european din partea României care să fie integru, care să fie competent, care să obțină un portofoliu important și care să facă cinste României în următorii cinci ani în toate colțurile Europei.

Desemnarea unui comisar bun este o onoare, desemnarea unui comisar slab e o rușine. Asta este diferența. Cu această rușine rămânem în următorii cinci ani de zile”, a precizat pentru PSNews.ro europarlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *