Skip to content
Politică

Europarlamentarul Victor Negrescu anunţă suplimentări considerabile din partea UE a bugetelor pentru aderarea României la Schengen și combaterea crizei energetice

europarl.europa.eu

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD), membru în Comisia pentru Bugete a PE, a anunţat printr-un comunicat de presă că România va beneficia de o suplimentare cu 210 milioane de euro a resurselor pentru Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova, şi cu 10 milioane de euro a fondurilor pentru protecția frontierelor cu scopul aderării României la spațiul Schengen.

În acelaşi timp, România va beneficia de o creştere  cu peste 155 de milioane de euro în ceea ce priveşte măsurile europene pentru combaterea crizei energetice.

Prioritatea noastră a fost să ajustăm bugetul european astfel încât să includem fonduri pentru măsurile care îi protejează cu adevărat pe cetățeni în actualul context. Creșterea prețurilor la energie, combinată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, inflația crescută și dificultatea multor sectoare de a se recupera după pandemie, au înrăutățit o situație deja dificilă pentru mulți dintre cetățenii Uniunii Europene. De aceea, am insistat ca bugetul să protejeze mai bine cetățenii europeni și IMM-urile în fața unui context global deosebit de dur”, a afirmat Victor Negrescu.

Un aspect important este legat de creșterea fondurilor pentru managementul frontierelor externe ale Uniunii și faptul că, din nou, la cererea Grupului social-democrat, s-au alocat fonduri specifice care să faciliteze integrarea țării noastre în spațiul Schengen. În total, creșterea aprobată este de 10 milioane de euro. Tot în acest context, am obținut fonduri suplimentare pentru Parteneriatul Estic, inclusiv pentru Republica Moldova, în valoare de 210 milioane de euro”, a completat eurodeparlamentarul PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *