Skip to content
Educație

Europarlamentarul Victor Negrescu cere măsuri active pentru accesul la educaţia digitală

Facebook/Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu trage un semnal de alarmă privind necesitatea unor măsuri active pentru accesul la educaţia digitală.

„Tragem un semnal de alarmă cu privire la necesitatea unor măsuri active în ceea ce înseamnă accesul la educaţie, accesul la educaţie de calitate, accesul la competenţe digitale şi la educaţia digitală, sub diferitele sale forme (…) Am promovat mai multe proiecte pilot la nivelul Comisiei Europene prin care finanţăm educaţia digitală. În acest an vor fi granturi de 50.000 de euro per şcoală pentru digitalizare. Este un proiect iniţiat din Parlamentul European, pe care Executivul european îl pune în aplicare, dar nu este suficient”, a afirmat Negrescu, miercuri, la evenimentul „Starea Naţiunii: Nivelul Literaţiei Digitale în România”.

Potrivit acestuia, competenţele digitale sunt necesare în orice materie şi domeniu. „La nivelul Uniunii Europene s-au dezvoltat mai multe competenţe de măsurare a acestor competenţe şi din ce în ce mai mult vorbim despre competenţe specifice pentru fiecare profesie, pentru fiecare domeniu”, a adăugat Victor Negrescu.

Conform şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, competenţele digitale sunt vitale, pentru că trei din patru afaceri din Uniunea Europeană, cele mai multe IMM-uri, suferă pentru că nu găsesc angajaţi cu competenţe digitale de care au nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *