PSnews

Ultima Oră

Europenii, cu ochii pe România. Epidemia de rujeolă îi bagă în sperieți

pixabay.com

Situația dramatică generată de epidemia de rujeolă din România ține vie atenția țărilor europene asupra noastră.

Este cea mai mare epidemie de acest tip din Europ ultimelor decenii, titrează jurnaliștii unei publicații renumite, care anunță și măsurile profilactice pe care guvernul intenționează să le impună începând cu 2018.

Jurnaliștii de la El Pais fac o analiză la sânge a situației din sistemul sanitar din Româna și concluzia lor este că rata scăzută de imunizare, cauzatoare a aproape 8.500 de infecții și 32 de decese, se datorează dezorganizării și subfinațării sisemului de sănătate din România, anunță ziare.com.

Ziarul menționează și faptul că România exporta, până în luna mai, vaccinurile care ar fi fost necesare pentru imunizarea populației, dar și faptul că măsura vaccinării obligatorii nu va fi bine primită de către o parte din români.

Rata de imunizare din România este estimată a fi la 86%, sub recomandarea de 95% transmisă de Organizația Mondială a Sănătății, iar în unele județe, rata de imunizare este sub 50%.

180.000 de copii sunt încă nevaccinați contra unor boli specifice vârstei, printre care și rujeola, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi