Skip to content
Internațional

Europol: 22 de persoane arestate în cinci state europene. Indivizii făceau parte dintr-o grupare de traficanți de droguri

www.thesundayleader.lk

Poliţia a arestat 22 de suspecţi într-o operaţiune care a avut loc în cinci ţări europene şi care a avut ca scop dizolvarea unui grup infracţional important aflat în spatele unor operaţiuni precum traficul de droguri şi asasinări, a informat Europol, relatează The Guardian, citat de news.ro.

Operaţiunea, cu numele de cod Icebreaker (spărgătorul de gheaţă), care a avut loc săptămâna trecută, a dus la arestarea unui leton care ar fi fost liderul grupului în Spania precum şi altor suspecţi în Polonia, Lituania, Spania şi Marea Britanie.
Gruparea „profesionistă şi periculoasă” a fost implicată în „trafic masiv de droguri şi ţigări, asasinări şi spălare de bani”, având câştiguri de 680 de milioane de euro în ultimii doi ani, conform Europol.
În jur de 450 de poliţişti au percheziţionat 40 de proprietăţi, confiscând opt milioane de euro precum şi diamante, bijuterii şi vehicule de lux.
Cea mai mare parte a veniturilor grupării era adusă de traficul de droguri şi ţigări în Marea Britanie pentru ca apoi banii să fie aduşi în Polonia, unde erau spălaţi al casele de schimb şi investiţi în proprietăţi în Spania şi alte ţări.
Operaţiunea, la care a participat şi poliţia din Estonia, a avut loc pe 15 şi 16 mai şi este cea mai mare de acest tip împotriva unei grupări infracţionale organizate, a informat agenţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *