Eurostat a făcut un sondaj in ceea ce privește satisfacția generală a vieții în UE. Sondajul a avut o evaluare medie de 7,3 din 10.
În 2023, cetățenii UE și-au evaluat, în medie, satisfacția generală a vieții: la 7,3 puncte pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit).
Cea mai mare satisfacția generală a vieții este înregistrată în: Finlanda (7,8), urmează Slovenia, România, Austria, Belgia (fiecare la 7,7)
Cea mai scăzuta s-a înregistrat in: Bulgaria (5,9), Grecia și Letonia (ambele 6,9).
Interesante sunt comentariile în ceea ce privește așteptările românilor.
„Probabil că în România mulți au standarde și așteptări foarte scăzute de la viață … sau ceva a mers prost cu statisticile”, a scris Sebastian Kunst Paul.
Adevărul trebuie să fie spus – suntem foarte mulțumiți aici, în România. Alcool ieftin, putem deveni la fel de fericiți pe cât trebuie să fim, a comentat Violeta Slăvitescu.
Iată dovada că satisfacția este o stare de spirit, nu un indicator economic- spune Kiss Lőrinc.
La rândul sau, Roman Galiovský întreabă: În calitate de cetățean al Slovaciei, ați întrebat slovacii din străinătate? Pentru că în Ficoland sunt sigur că suntem în jur de 3.0″
Alexandru Mihăilă: Nu pot să cred că Irlanda are un scor atât de mare!
Hanna Varis: Majoritatea oamenilor din Finlanda nu înțeleg cât de norocoși sunt.
Мария Рускова: Săracii germani, cea mai mare parte a Europei este mai mulțumită… În ansamblu însă nicio țară nu se apropie de maxim.
Clayton Thomas: Nu pot vorbi în numele meu, dar cunoscuții mei români spun că lucrurile se îmbunătățesc, viața se îmbunătățește și, cel puțin pentru lucrătorii din tehnologie, nu mai există un stimulent puternic pentru a se muta în străinătate. Am auzit același lucru de la prietenii mei polonezi. Din punct de vedere istoric, a existat o tendință puternică de a merge în Germania sau Marea Britanie pentru a-și face economii, dar acum există suficiente oportunități acasă, iar costul vieții este proporțional mai mic, încât nu mai merită neapărat să te muți.
Și aceasta este cu adevărat direcția în care UE dorește ca lucrurile să se miște. Nu este de folos nimănui să aibă părți uriașe din populație care își abandonează patria. Exacerbează cererea de locuințe și alte resurse în unele locuri, în timp ce lasă o gaură bugetară în altele. Investițiile în infrastructură și alte dezvoltări din țările din Est încep să se vadă.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News