Eurovision 2024 – Israelul a primit permisiunea de a concura după schimbarea versurilor

Sursa foto: Facebook

Israelului i se va permite să concureze la concursul Eurovision 2024 după ce şi-a schimbat versurile cântecului său, au confirmat organizatorii, scrie BBC.

Eden Golan va reprezenta ţara la concursul care va avea loc în luna mai în Suedia.

Cântecul ei original, „October Rain”, se credea că face referire la atacurile Hamas din 7 octombrie şi fusese interzis pentru încălcarea regulilor privind neutralitatea politică.

Radiodifuzorul public din Israel a fost de acord să modifice cântecul, intitulat acum „Hurricane”, şi îl va prezenta în acest weekend.

Într-o declaraţie, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) – care organizează concursul – a declarat anterior: „EBU poate confirma că propunerea oficială de la KAN a fost considerată eligibilă pentru a concura în cadrul concursului Eurovision din luna mai”.

„Grupul de Referinţă al Concursului, consiliul de conducere al acestuia, a luat decizia de a accepta cântecul „Hurricane” pentru următoarea competiţie după o examinare atentă a versurilor”. „S-a convenit că „Hurricane” îndeplineşte criteriile necesare pentru participare, în conformitate cu regulile concursului”.

Radiodifuzorul israelian KAN se angajase anterior să nu modifice versurile, dar preşedintele ţării, Isaac Herzog, a cerut ulterior „ajustările necesare” pentru a se asigura că Israelul poate participa la concurs.

Versurile originale ale piesei „October Rain” – scrise în limba engleză – au fost publicate pe site-ul KAN luna trecută.

Acestea includeau versurile „They were all good children, every one of them” şi „Who told you boys don’t cry/ Hours and hours/ And flowers/ Life is not a game for the cowards”.

Miercuri, ministrul belgian francofon al Culturii, Benedicte Linard, a cerut ca Israelul să fie exclus de la Eurovision atât timp cât războiul din Gaza continuă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: