Skip to content
București Știri locale

VIDEO UPDATE Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel Mare

facebook

UPDATE

Radu Mihaiu, primarul sectorul 2, a declarat, miercuri, referitor la acțiunea de demolare a spatiilor comerciale de la metrou, că acestea nu au autorizaţie de construcţie şi constituie un pericol în eventualitatea evacuării călătorilor în caz de incendiu.

Este un domeniu public al statului, în administrarea Metrorex, iar Poliția Locală poate sprijini agențiile statului pentru eliberarea construcțiilor amplasate ilegal. Nu știu ce se întâmplă cu cei care administrează spațiile. În acest moment, administrarea acestui spațiului este a Metrorexului. Aceste construcții nu au autorizație de construire și sunt un adevărat pericol în ceea ce privește evacuare caz de incendiu„,

Agenții comerciali au fost notificați săptămâna trecută. Pentru desființare a fost afișată dispoziția primarului aseară, iar Metrorex a renunțat la dreptul de a își ridica singur construcțiile amplasate ilegal.

Aici în Ștefan cel Mare sunt 6, în Pipera încă 2 , la Obor nu este niciunul, la Piața Iancului mai sunt câteva, dar acolo avem un schimb birocratic între noi și Primăria Capitalei”a spus Radu Mihaiu.

Întrebat dacă demolările se desfășoară astăzi doar în sectorul 2, edilul a răspuns: „Nu pot să dau detalii. În sectorul 2 se întâmplă pentru ca am semnat eu dispozițiile aseară”, a afirmat primarul.

În ceea ce privește marfa care a rămas în interiorul magazinelor, Radu Mihaiu a declarat că și bunurile vor fi sigilate și duse într-un depozit, dacă proprietarii nu o ridica în timp util.

Inquam Photos / George Călin

Ştire iniţială:

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi, informează agerpres.ro.

Într-un comunicat din data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *