Skip to content
Politică

Evacuarea trustului Intact. Ce a cerut Cioloş noii conduceri a ANAF: Nu există termene diferite…

Evacuarea trustului Intact. Ce a cerut prim-ministrul Dacian Cioloş noii conduceri a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Şeful Executivului a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situaţia dificilă cu care se confruntă Antena 3 şi celelalte patru televiziuni. Oficialul a dat asigurări că posturile TV nu îşi pierd licenţele, întrucât „încetarea emisiilor este întotdeauna apanajul CNA”.

„Televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile în discuţie. Posturile TV nu îşi pierd licenţele. Încetarea emisiilor e întotdeauna apanajul CNA. Guvernul României respectă legile şi hotărârile judecătoreşti, iar ANAF a acţionat legal. Notificarea de evacuare a fost trimisa pe 15 februarie. Eu nu am fost informat. Persoanele juridice au posibilitatea de ataca in instanta notificarea initiala. In aceasta situatie, e datoria institutiilor statului sa isi valorifice aceste bunuri asa cum sunt atribuite prin instanta. Am cerut noii conduceri ANAF sa reanalizeze modul in care se raporteaza la contribuabili in exercitarea atributiilor lor. Dreptul la libera exprimare va fi si el aparat ferm. Am cerut noii conduceri ANAF sa analizeze modul in care isi desfasoara activitatea, vreau sa fiu foarte clar aici. Atitudinea lor trebuie sa fie una corecta fata de cetateni si contribuabili. Termenul dat pentru evacuare voluntara e unul stipulat de codul de procedura civila si nu e stabilit de ANAF. Nu e o decizie specifica ANAF. Nu exista termene diferite pentru televiziuni sau alte tipuri de activitati. (…) Contractul de inchiriere nu a fost incheiat cu ANAF, ci cu fostul locatar. Potrivit hotararii, bunul a fost trecut in proprietatea private a statului, liber de orice sarcina. As dori sa inchei prin a reaminti ca am un profund respect pentru cei care asteapta ca dreptul la libera exprimare in Romania sa fie respectat si va asigur ca Guvernul nu se va dezice de la acest lucru. Increderea in statul roman nu va putea fi consolidata fara ca autoritatile publice sa respecte legea si sa respecte statul de drept”, a mai spus Cioloş.

2 comentarii la “Evacuarea trustului Intact. Ce a cerut Cioloş noii conduceri a ANAF: Nu există termene diferite…

  1. CIOLOS nu uita te-ai instalat ca Prim-Ministru pe CADAVRELE celor 63 de TINERI de la COLECTIV ..! A venit timpul sa fi demis pe CADAVRELE COPILASILOR de care Ministrul SAnataiii nu0i da prea mare importanta AFARA CU RATDARORII numiti in functii DATIVA DEMISIA DACA SUNTETI oamani ..VOR FII MULTE MISCARI IN STRADA DIN CAUZA PROSTEI GUVERNARI ..MARSI AFARA SLUGI JEGOASE .

  2. Legea zici tu ca spune ca ii poti evacua in cinci zile pe astia de la Antene. Poate ai dreptate, nu neg asta, cu toate ca acel contract de inchiriere declarat valabil de instantele judecatoresti ridica cel putin un semn de intrebare. Dar Constitutia Romaniei spune ca nu ii poti evacua deloc. Daca ai fi trecut fie si numai de anul intai la orice facultate de drept, fie ea si privata, ai fi aflat ca in fata oricarei legi primeaza prevederea constitutionala. Asadar, esti doar un neinformat juridic, sau un ticalos politic ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *