Skip to content
Internațional

Evacuări în urma unui important incendiu de vegetaţie pe Insula greacă Evia; fumul a ajuns la Atena

goeasy.ro
" "

O mănăstire a fost evacuată marţi, iar trei sate erau pe cale să fie evacuate din cauza unui important incendiu de vegetaţie, alimentat de rafale violente de vânt, care a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe Insula Evia, al cărui fum înţepător a ajuns la Atena, potrivit autorităţilor, relatează news.ro.

Incendiul a izbucnit imediat după ora locală 3.00 (şi ora României), la marginea unui drum, însă s-a extins rapid la vegetaţia foarte densă şi uscată din centrul Insulei Evia, situată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Atena, din cauza unor rafale de vânt, au anunţat serviciile de luptă împotriva incendiilor.

" "
" "

Mănăstirea Panagia Makrymallis a fost evacuată ca măsurăde precauţie, iar satele Agrilitsa, Kontodespoti şi Makrymalli erau în stare de alertă, în aşteptarea unei evacuări, potrivit postului de televiziune Skai.

Totul este pregătit în cazul în care va fi necesară evacuarea satelor. Evacuarea lor poate avea loc în câteva minute. Suntem perfect pregătiţi”, a declarat la Skai Fani Spanos, noul guvernator regional al Grciei Centrale, însărcinat cu coordonarea eforturilor.

Însă el a precizat că focul nu a fost controlat, pentru moment, şi se extindea într-o ”zonă inaccesibilă forţelor terestre”.

Aproximativ 80 de pompieri, aflaţi la faţa locului, care interveneau cu aproximativ 40 de vehicule, erau asistaţi de două elicoptere şi un avion bombardier cu apă.

Din cauza rafalelor de vânt violente, fumul înţepător, caracteristic incendiilor pădurilor de pin, era împins către regiuni din apropiere, Magnezia, Atica şi Atena, unde locuitorii şi turiştii îl pot simţi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *