Evaluarea digitalizată a lucrărilor de la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2024

Bacalaureat
Sursa foto: Facebook

Lucrările de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 vor fi scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, iar profesorii vor putea să le corecteze inclusiv de acasă.

În decembrie 2023, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată.

Astfel, fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori corectori, selectați dintre cadrele didactice care au urmat Programul de formare continuă, în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

Art. 12 – (1) Evaluarea lucrărilor scrise se realizează astfel: fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori evaluatori, selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN).

Totodată, numărul profesorilor evaluatori din centrul zonal de evaluare, pe discipline, se stabilește în funcție de numărul lucrărilor scrise care trebuie evaluate în centrul respectiv, fiind vorba, de regulă, despre câte 50 de lucrări pentru fiecare profesor evaluator.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: