Skip to content
Media Societate

Eveniment cu fast: În scurt timp începe Gala „100 de ani în presa românească”

Presa este considerată în mod legitim a patra putere în stat, mai ales când vorbim despre un regim democratic. Joi, 20 decembrie 2018, PSNews în parteneriat cu Primăria Capitalei și cu Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic organizează un eveniment de marcă ce va avea loc la Palatul Patriarhiei de la ora 18.00, intitulat Gala „100 de ani în presa românească”. Gala este organizată cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și onorează memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru poporul român, a celor care au luptat împotriva cenzurii și a celor care au realizat Marea Unire și au contribuit decisiv la făurirea României moderne.

La Gală vor participa urmaşii marilor gazetari de acum 100 de ani, ai celor care au făcut presă în timpul celui de-al doilea război mondial, ai celor care au ajuns în închisorile comuniste sau la Canal, ai celor care au dat viaţă televiziunii, cei care au trăit momentul 1989 şi mai ales post-1989, membri ai Academiei Române, membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, istorici, jurnalişti de limbă română din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, jurnalişti de limbă română din Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Israel, reprezentanţi ai Uniunii Jurnaliştilor din România, jurnalişti ai minorităţilor etnice, studenţi ai Facultăţilor de Jurnalism şi Comunicare, cercetaşi.

De asemenea, în cadrul galei va fi prezentat în premieră filmul documentar “Marea Unire şipresa vremii”. Documentarul tratează perioada premergătoare înfăptuirii Marii Uniri, mediatizarea actului Unirii, precum și ecourile și reacțiile din presa de limba română și din presa străină legate de Marea Unire.

Tot în cadrul Galei, renumitul grup “Song”, dirijat de Emanuel Pecingine, va susţine un recital de colinde.

Prezentatorii evenimentului sunt jurnalista Ana Iorga şi istoricul Filip Iorga.

Evenimentul este organizat de PSNews, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Gala „100 de ani în presa românească”  are menirea atât de a transmite tuturor cât de important este rolul presei la modul general, cât și în corelație cu ceea ce reprezintă Marea Unire pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *