Evghenia Guţul se află din nou în Rusia. Ea participă la Forumul Economic de la Sankt Petersburg

Evghenia Guţul
Sursa foto; Facebook - Evghenia Guţul - Buiucli

Guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guţul, o apropiată a oligarhului fugar prorus Ilan Şor, se află din nou în Rusia, pentru a cincea oară în ultimele trei luni, unde participă la Forumul Economic de la Sankt Petersburg (SPIEF), acolo unde vineri ar urma ca Vladimir Putin să aibă o intervenţie.

Cu această ocazie, agenţia de presă a statului rus, TASS, i-a luat un interviu în care Eugenia Guţul denunţă posibilitatea ca Alianţa Nord-Atlantică să furnizeze arme Republicii Moldova, vrând să facă astfel o paralelă cu Ucraina.

„Vedem ce fel de finanţări au loc deja în acest sens. Nu exclud nimic”, a declarat ea pentru TASS, întrebată despre posibilitatea unor astfel de livrări. Guţul a subliniat că poporul găgăuz continuă să se pronunţe „pentru neutralitate, pentru suveranitatea şi independenţa Moldovei”. Ea şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţarea militarizării ţării, la implicarea acesteia în NATO şi în conflictele militare. „Sper că guvernul nostru şi (preşedinta) Maia Sandu nu vor ajunge la astfel de măsuri extreme”, a adăugat lidera Găgăuziei.

Declaraţiile ei intervin în condiţiile în care în Republica Moldova a izbucnit zilele acestea un scandal, după ce s-a aflat că fostul şef al Statului Major al armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, a spionat pentru serviciile militare de informaţii ale Rusiei (GRU), dând detalii despre armele cumpărate de Ucraina de la Republica Moldova, dar şi despre transporturile de armament dinspre România către Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: