Skip to content
Internațional

Evo Morales, dispus să se întoarcă în Bolivia dacă poporul o va cere

" "

Preşedintele bolivian demisionar Evo Morales s-a declarat dispus miercuri să se întoarcă în ţara sa pentru a aplana situaţia, dacă i se va cere acest lucru, relatează AFP şi DPA.

Dacă poporul meu o va cere, suntem dispuşi să ne întoarcem (în Bolivia) pentru a aplana situaţia„, a afirmat Morales într-o conferinţă de presă la Ciudad de Mexico, scrie agepres.ro.

" "
" "

Vom reveni mai devreme sau mai târziu„, a dat el asigurări.

Morales, care a ajuns marţi în Mexic, unde beneficiază de azil politic, a făcut de asemenea apel la un „dialog naţional” pentru a rezolva criza din Bolivia.

El a respins totodată legitimitatea preşedintelui interimar, senatoarea Jeanine Anez, care încearcă să acopere vidul politic ce s-a format după demisia lui Evo Morales, acesta din urmă spunând că este vorba de o „lovitură de stat”.

Jeanine Anez, al doilea vicepreşedinte al Senatului, s-a proclamat la conducerea Boliviei, în ciuda absenţei cvorumului în Parlament, invocând „necesitatea de a crea un climat de pace socială” în ţară, lovită de o gravă criză politică de la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *