Skip to content
Sport

Excentricul Rodrigo Duterte surprinde din nou: Care, dintre voi, nu are amante

rtv.ro

Presedintele Rodrigo Duterte a reusit din nou să își atragă un val de reacții negative din partea  societatii filipineze dupa ce a luat partea unui puternic aliat al sau, acuzat de comportament adulterin, notează AFP.

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Pantaleon Alvarez, al patrulea în ierarhia de stat, ține prima pagină a presei de când a recunoscut că are opt copii, dintre care șase născuți cu alte femei decât soția sa.

Rodrigo Duterte a explicat insa marti seara ca, la fel ca si Alvarez, are „mai multe sotii”.

„Este o lume ipocrita”, a spus el, intr-un discurs adresat functionarilor si transmis de televiziuni. „Care, dintre voi, nu are amante?„, a intrebat el.

Aceste declaratii au oripilat obună  parte a opiniei publice într-o țară  catolică și profund conservatoare unde Biserica are o influenta morala  puternică și unde  divortul nu este prevazut de lege.

„A justifica prin simplul fapt ca esti barbat un comportament nepotrivit e pur si simplu sexist si misogin”, a declarat senatoarea Risa Hontiveros.

Duterte a recunoscut in discursul sau ca afirmatiile sale sunt „machiste”.

Dar, realmente, sunt atat de multe femei si atat de putin timp pe pamant. Dumnezeule!„, a spus el, in rasetele audientei.

Duterte, 72 de ani, a reusit sa-si anuleze casatoria dar traieste de mult timp cu aceeasi femeie. S-a laudat in mai multe randuri ca are amante si ca e un consumator de Viagra, potrivit hotnews.

Reactionand pentru prima oara duminica la scandalul Alvarez, presedintele a declarat: „Cine nu are dreptul la fericire? Intrebati-i pe parlamentari.Care dintre ei nu are doua, trei sau patru amante?”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *