Skip to content
Politică

Excepțiile fiscale criticate acum de Ciolacu au fost introduse de PSD, susține Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe: A fost o greșeală!

ziare.com

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a declarat luni, la B1 tv că este o greșeală schimbarea sistemului de impozitare în plină criză, așa cum a anunțat Marcel Ciolacu:

În perioada de criză nu schimbi fiscalitatea. Trebuie să o menții. Mai grav este să majorezi impozitele și taxele când mediul de afaceri are probleme.

Chiar astăzi discutam cu cei din domeniul construcțiilor și au o mare problemă în perioada aceasta pentru că au crescut prețurile la materii prime și materiale. Să le anulezi facilitățile este o mare problemă”.

Acesta a mai precizat că excepțiile din Codul fiscal criticate astăzi de Marcel Ciolacu au fost introduse în 2017-2018, când la guvernare se afla PSD:

În guvernarea Năstase, pe care mulți pesediști o văd o guvernare bună, ministrul de Finanțe, în 2003, susținut de premierul de atunci, Năstase, a vrut să renunțe la impozitarea progresivă. S-a opus Iliescu.

A venit alianța DA și a  introdus această cotă unică pe care toți au susținut-o și au aplaudat-o. Dacă domnul Ciolacu susține că acest Cod fiscal este la fel ca în Evul Mediu, să nu uităm că în 2015 am susținut modernizarea Codului fiscal. Dacă susține că sunt foarte multe excepții, când au fost aprobate? În 2017-2018. A fost o greșeală că s-au introdus impozitele în plină creștere economică, le reduci când economia o duce greu”.

1 comentariu la “Excepțiile fiscale criticate acum de Ciolacu au fost introduse de PSD, susține Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe: A fost o greșeală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *