Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Excludem orice târg cu PNL, orice guvernare cu AUR, USR, PNL!” De ce nu preia PSD acum guvernarea

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a susținut că social-democrații sunt pregătiți „în orice moment” să preia guvernarea, însă nu vor face acest lucru „în orice condiții”. În același timp, Dîncu a exclus „orice târg cu PNL, orice guvernare cu AUR, USRPLUS, PNL”.

„Acum avem șansa de a intra la guvernare, dar noi nu vom intra la guvernare. În primul rând, nu este neapărat proiectul nostru să dărâmăm Puterea de dragul Puterii. Nu acesta este proiectul nostru. Noi am început un proiect de reformă în partid, noul PSD începe să se pună pe picioare. Am construit Consiliul Național. Nu ne dorim Puterea cu orice preț. Problema noastră este următoarea: nu putem pune în paranteză ceea ce vor oamenii. Pe forumurile noastre, nu doar membrii de partid, oamenii care ne susțin și nu numai pun o presiune fantastică asupra noastră să dăm jos Puterea și să preluăm Puterea.

Noi suntem pregătiți în orice moment să preluăm Puterea, să venim cu un program de guvernare. Este aproape gata un nou program de guvernare pentru o România post-pandemie. Problema este că nu dorim să luăm Puterea în orice condiții, adică nu vrem să luăm Puterea făcând un pact cu actuala Putere, PNL, sau făcând compromisuri. Nu. Avem un program de guvernare, dacă se va ajunge să ni se dea posibilitatea prin alegeri sau înainte de alegeri să formăm o nouă majoritate, atunci o să chemăm toate forțele politice la masă să discutăm. Putem să construim și un program comun cu alte partide, până la urmă. Însă, excludem orice târg cu PNL, orice guvernare cu AUR, USR, PNL. Excludem o guvernare improvizată acum, pe moment”, a declarat Vasile Dîncu la Puterea Știrilor.

O agregare a sondajelor realizate în România, prezentată de publicația Politico, arăta luna trecută, înainte de debutul crizei poltiice, o scădere a PNL la 18% în intenția de vot a electoratului român și o creștere semnificativă a PSD până la 34%. O creștere importantă o înregistra și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%, în timp ce USRPLUS se situa abia pe locul 4, cu 12%.

Votarea moțiunii USR-PLUS și AUR, amânată după decizia CCR

Amintim că moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR urmează să fie citită joi la ora 16.00, în ședința plenului reunit al Parlamentului așa cum au convocat inițial președinții celor două Camere Anca Dragu și respectiv, Ludovic Orban. Cu voturile PSD, PNL și UDMR dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură au fost amânate după 15 septembrie, după ce Curtea Constituțională se pronunță pe sesizarea făcută de Guvern.

1 comentariu la “„Excludem orice târg cu PNL, orice guvernare cu AUR, USR, PNL!” De ce nu preia PSD acum guvernarea

  1. niste conditii facute sa faca imposibila venirea la guvernare…
    dar se razgandesc ca acu o sapt urlau ca pnl tre cu orice pret sa dispara din guvern… acum ii ajuta sa ramana…
    USL traieste, dar nu vor sa o faca oficial ca afla fraierii (adica noi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *