Skip to content
Politică

EXCLUSIV 9 denunturi impotriva lui Vasile Blaga? DNA nu neaga

La Directia Nationala Anticoruptie exista nu mai putin de 9 denunturi impotriva co-presedintelui PNL Vasile Blaga. Asta au dezvaluit pentru Psnews.ro surse din mediul politic de la nivel inalt. Existenta unor astfel de denunturi ar fi de altfel si explicatia tacerii si retragerii lui Vasile Blaga intr-un con de umbra.

Citește și: EXCLUSIV S-a speriat de DNA? Cine e „jupânul” politic despre care nu mai știm nimic

PSnews.ro a solicitat de la DNA date despre “situatia penala” a lui Vasile Blaga. Astfel, reprezentantii DNA ne-au informat ca, in momentul de fata, liderul PNL nu are calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar. “Persoana menţionată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, în niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.”, ne-a transmis Directia Nationala Anticoruptie.

Asta nu inseamna insa ca este exclus ca Vasile Blaga sa fie in momentul de fata cercetat de DNA. Este posibil ca fata de acesta sa se efectueze acte premergatoare urmaririi penale, moment procesul care nu poate fi dezvaluit. La fel de posibil este si ca fata de Vasile Blaga sa fi fost inceputa urmarirea penala, deci sa aiba calitatea de suspect, dar acest lucru nu poate fi facut public decat dupa ce persoana in cauza este instiintata despre calitatea pe care o are in dosar.

In schimb, in ceea ce priveste existenta unor denunturi impotriva lui Vasile Blaga, DNA nu a negat acest lucru. Reprezentantii Directiei ne-au transmis doar ca asemenea informatii nu pot fi facute publice. Ceea ce inseamna ca este posibil ca Blaga sa fi fost denuntat la DNA. Asa cum este posibil, dupa cum am explicat mai devreme, ca liderul PNL sa fie in momentul de fata cercetat de procurorii anticoruptie. Cum stau lucrurile exact vom vedea in perioada urmatoare.

Iata raspunsul DNA acordat PSnews.ro:

La solicitarea dvs. înregistrată la data de 01 aprilie 2015 , Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să văcomunice următoarele:

Persoana menţionată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, în niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.

În ceea ce priveşte furnizarea de informaţii despre denunţuri acestui punct al cererii dvs. îi sunt aplicabile dispoziţiile art. 25 alin. 3 din Ghidul privind Relaţia dintre Sistemul Judiciar din România si Mass – Media, “informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunţ pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice”. În mod excepţional în situaţia în care autorul sesizării anunţă în mod public că acest act a fost înregistrat la organul de urmărire penală, se poate confirma sau infirma împrejurarea respectivă”.

2 comentarii la “EXCLUSIV 9 denunturi impotriva lui Vasile Blaga? DNA nu neaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *