Skip to content
Politică

UPDATE EXCLUSIV O mare companie de stat face clarificări despre situaţia preşedintelui / Administraţia Prezidenţială, detalii despre ultima problemă cu care se confruntă Iohannis

UPDATE 16:22

O mare companie de stat face clarificări cu privire la cea mai recentă problemă a preşedintelui Klaus Iohannis.

Astfel, Tarom a transmis, la solicitarea PSnews.ro, că nu dispune de o aeronavă pentru deplasarea şefului statului la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

„Menţionăm că, până în prezent, în decursul colaborării TAROM cu Administraţia Prezidenţială, s-au identificat întotdeauna soluţii pentru operarea curselor speciale solicitate de această instituţie. Recent, compania TAROM a pus la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale o aeronavă pentru deplasarea domnului preşedinte Klaus Iohannis în vizita oficială pe care a efectuat-o în Croaţia”, a punctat operatorul aerian.

Firma a mai arătat că ar fi fost obligată să anuleze ori să întârzie curse regulate şi charter, fapt ce ar fi atras plata unor despăgubiri către pasagerii acestor zboruri.

„După primirea mesajului de la Administraţia Prezidenţială, prin care era solicitată o aeronavă de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinaţia Bruxelles în perioada 25-26 iunie a.c., s-a analizat disponibilitatea şi s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronavă pentru zborul special OTP-BRU-OTP (Otopeni-Bruxelles-Otopeni – n.r.) din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate şi charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate. Trebuie să menţionăm că, în perioada actuală (sezon vara 2015), programul de curse regulate şi charter TAROM foloseşte la maximum capacitatea de transport a companiei şi orice solicitare nouă implică pierderi financiare dacă modificăm programul operaţional planificat”, a detaliat Tarom.

Compania a expus problema Palatului Cotroceni, dar, până marţi după-amiază, nu a primit vreun comentariu sau mesaj scris pe această temă din partea Preşedinţiei, se mai arată în răspunsul trimis redacţiei.

„Ne dorim să rămânem partenerul tradiţional al Administaţiei Prezidenţiale şi ne vom strădui să răspundem favorabil, ca întotdeauna, solicitărilor Administaţiei Prezidenţiale”, conchid reprezentanţii Tarom.

——

Administraţia Prezidenţială a oferit, marţi, redacţiei PSnews.ro, detalii despre ultima problemă cu care se confruntă preşedintele Klaus Iohannis.

După ce în mass media au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Tarom nu îi poate pune la dispoziţie preşedintelui Iohannis o aeronavă ca să participe la Consiliul European de la Bruxelles (25-26 iunie), reprezentanţii Palatului Cotroceni ne-au explicat că acest fapt nu înseamnă că şeful statului va lipsi de la eveniment.

„Aeronavele sunt deja închiriate în regim charter, iar Tarom nu mai are la dispoziţie niciun avion. Dar nu se pune problema că nu merge domnul preşedinte. Informaţia este următoarea: nu poate fi luată presă la Consiliul European”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

1 comentariu la “UPDATE EXCLUSIV O mare companie de stat face clarificări despre situaţia preşedintelui / Administraţia Prezidenţială, detalii despre ultima problemă cu care se confruntă Iohannis

  1. Un avion atat de mic pentru un sas atat de mare ??? Si nici macar doamna Gorghiu nu incape in el ??? Nu se poate asa ceva ! E un afront, Imi vine sa-mi arunc paltonul !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *