Skip to content
Politică

EXCLUSIV Al doilea greu al PNL care ar râvni la șefia PNL și când va avea loc Congresul liberalilor

După ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, în interiorul PNL au apărut deja războaiele pentru preluarea șefiei interimare a liberalilor.

Numele cel mai vehiculat este cel al lui Ludovic Orban, prim- vicepreședinte al PNL, cu cel mai mare număr de voturi obținute la Congresul de la sfârșitul lunii iunie. Dezavantajul major al acestuia este acela că de-a lungul timpului i-a supărat și i-a deranjat pe mulți dintre liderii partidului și nu este agreat de o majoritate semnficativă a partidului.

Un nume aparent surpriză, care ar râvni la șefia interimară a PNL, conform informațiilor noastre, este vicepreședintele PNL, Rareș Mănescu.

Acesta a fost secretar general al PNL pentru o bună perioadă, în perioada în care Antonescu a condus partidul și este cunoscut ca un personaj extrem de influent în rândul liberalilor. Îl ajută foarte mult și rezultatul pe care l-a obținut în turul II al prezidențialelor, unde Klaus Iohannis a obținut în sectorul 6, condus de Mănescu, aproape 60%.

”Rareș (n.r.: referindu-se la Rareș Mănescu) este în primul rând un liberal adevărat. În al doilea rând este printre puținii care îi pot ține pieptul lui Blaga, care e precum un tăvălug în această perioadă. A fost secretar general, știe foarte bine partidul și este mult mai bine văzut în PNL decât Orban. Plus că poate să aducă de partea sa și pe oamenii lui Crin (n.r.: referindu-se la Crin Antonescu), în timp ce Orban nu poate să facă acest lucru”, a precizat unul din vicepreședinții PNL pentru PSnews.ro

Liberalii au stabilit și perioada în care își vor alege noua conducere a partidului. Astfel, congresul PNL va avea loc în luna februarie a anului 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *