Skip to content
Video

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre înțelegerile politice: ”Ponta, nu ești o opțiune pentru mine”

După ce premierul Victor Ponta a transmis luni că dorește să trimită o scrisoare în calitate de președinte al PSD și de prim- ministru către conducerea PNL, pentru discuții pe cinci teme majore, precum subiectul legilor siguranței naționale, principalul partid de opoziție a declinat invitația printr-un comunicat de presă în 7 puncte.

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămâna, Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, a explicat ce a stat în spatele refuzului său de a da curs invitației premierului și a comentat propunerile premierului privind semnarea unor pacte pentru România pe teme majore, pe modelul pactului pentru Apărare.

De asemenea, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat pentru PSnews.ro care sunt motivele pentru care premierul Victor Ponta este lipsit de credibilitate și a precizat cum crede că ar trebui să continue cariera politică a acestuia.

Laura Chiriac: Cu ce ne ajută pe noi, cetățenii României, aceste pacturi pe care ni le propune premierul, care poate vor fi încheiate? Acesta este un răspuns pe care îl aștept de la dumneavoastră, iar apoi vreau să-mi spuneți ceva și despre invitațiile pe care vi le face premierul, spuneți că nu e președinte, că nu are rol de mediere, nu e prea intransigentă poziția dumneavoastră?

Alina Gorghiu: În general, eu cred într-un om care este de bună credință. În momentul în care știu că se personalizează foarte mult discuția, am să încerc să evit lucrul acesta, pentru ca să văd dacă sunt ascultătorii dumneavoastră de acord cu principiul. Pe urmă putem să și personalizăm. Dacă cineva nu te consultă pe lucruri care țin de bunăstarea românilor, pe lucruri care te prejudiciază pe tine PNL, dar îi avantajează pe ei. Și vă dau un exemplu. Premierul Ponta n-a avut nici măcar o secundă ezitarea următoare: să-i întreb, sau să nu-i întreb pe ăștia de la PNL ce zic despre ordonanța cu migrația politică? Sau, dau o ordonanță care servește interesului meu. Ce ziceți voi, colegii din opoziție? Vă interesează această ordonanță? Credeți că este corectă sau nu este corectă? Au fost, doamna Chiriac, atâtea legi, ordonanțe, pe care Guvernul Ponta, și le știți, pentru că le-a criticat și presa, și noi, pe care le-au dat fără consultarea societății civile, fără a întreba opoziția dacă ar avea ceva de comentat, foarte multe ordonanțe netrecute prin Parlament. Și atunci, cum să-mi imaginez eu acum că Ponta e de bună credință? Doi. Când treci printr-un moment electoral, indiferent că vorbim de alegerile prezidențiale, și un public larg, în ciuda aparatului de partid, în ciuda aparatului guvernamental pe care l-ai folosit în același scop de a câștiga alegerile, un public larg îți spune: Ponta, nu ești o opțiune pentru mine. Ești lipsit de credibilitate pentru mine. Credeți dumneavoastră că omul acela, în fața electoratului, când propune un pact, poate fi credibil? În momentul acesta, din păcate realitatea e foarte clară. Victor Ponta nu dorește un dialog real cu opoziția, ci dorește atât: să preia, e o strategie de imagine bine ticluită, e o strategie de relegitimare a lui Victor Ponta ca om al consensului, ca om al dialogului. Victor Ponta, să știti, că nu s-a consultat cu noi nici când l-a făcut pe Klaus Iohannis „lucru”, Victor Ponta nu s-a consultat cu noi nici când jignea câteva sute de mii sau un milion de români, nu vreau să repet situația, nici nu vreau să amintesc declarațiile de campanie ale premierului.

Laura Chiriac: Era campanie, nu credeți că s-a schimbat între timp?

Alina Gorghiu: Un om politic care e într-un fel în campanie și este alt fel în afara campanie nu cred că este un om care trebuie să facă politică și nu merită să jignească atât de mult electoratul. Știți, azi susțin Roșia Montană, mâine n-o mai susțin. Azi sunt premier, mâine sunt deputat. Azi cer amnistia în Parlament, mâine sunt plecat la Johanesburg. Sunt lucruri care nu se leagă, din punctul meu de vedere ori îți asumi un lucru, ori mai bine pleci acasă. Iar dacă electoratul îți spune că nu mai ești bun, atunci mai bine pleci acasă. Iar eu cred că, în momentul acesta, Victor Ponta și colegii lui din Guvern își beau cafeaua inutil în Palatul Victoria. Cred că ar putea să se ducă liniștiți în Kiseleff și să facă lucrul acesta acolo și nu s-ar supăra nimeni. Opoziția nu este un lucru rușinos, opoziția este un lucru în care, poate ai timp să-ți analizezi greșelile. Ce a făcut Partidul Național Liberal este, poate, e foarte greu de făcut. Noi acum încercăm să învățăm dintr-o victorie, încercăm să stăm cu picioarele în apă rece, în mod normal ar trebui să fim foarte foarte fericiți și exuberanți: Am dat primul președinte liberal din România! Dar, în realitate, suntem foarte precauți și știm că alegerile locale și parlamentare din 2016 nu s-au câștigat pentru că a câștigat Klaus Iohannis președinția, ci că depinde acest lucru de foarte multe lucruri, depinde de noi, depinde de cât de onești suntem cu electoratul, depinde de cât de mult ne vom ține promisiunile, depinde dacă vom înțelege să renunțăm la mici orgolii, de care dumneavoastră spuneați, să finalizăm fuziunea, depinde de atât de multe lucruri, încât nu merită să îmi ocup agenda discutând atât de mult despre Victor Ponta. Eu cred că ar trebui să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut și să lăsăm aceste strategii de comunicare publică în seama lui Victor Ponta. Eu nu cred că electoratul se va lăsa păcălit.

Citește și:

EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile PSnews.ro. Planul PNL ce îl vizează direct pe Călin Popescu Tăriceanu. VIDEO

EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile video PSnews.ro. Dezvăluiri despre cum plănuiesc liberalii să îl debarce pe Ponta și ce le rezervă viitorul foștilor miniștri din guvernul Boc

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre purtătorul de cuvânt al PNL:” În şedinţa Biroului Permanent de la Iaşi voi merge cu propunerea Ionuț Stroe”

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre liderii politici: ”Am văzut un premier care se dedublează de la zi la noapte”. Anunț tranșant despre colaborarea cu PMP

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre situația din PSD și colaborarea cu tandemul Geoană- Vanghelie: ”PSD e într-un plin proces de implozie”. Ce spune despre negocierea unor funcții la schimb cu susținerea politică

8 comentarii la “EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre înțelegerile politice: ”Ponta, nu ești o opțiune pentru mine”

  1. Ponta nu o fi optiune pentru Alina gorghiu, dar nici ea nu este o optiune pentru noi – ne-am saturat de diverse variante ale Elenei Udrea in politica. De ce cred femeile din politica, care urca in ierarhie, ca trebuie sa fie agresive si tzatze?

  2. Nu cred ca Ponta s-a gandit vreodata că Alina Gorghiu ar fi vre-o optinue. Dupa cate stim noi, din sursele publice Ponta este insurat si are doi copii. Cum poate sa se gandeasca la o ”cratita” ca AG drept optiune…!!!

  3. Doamna Chiriac,pluralul de la Pact este Pacte. In ceea ce o priveste pe Alinuta,nu cred in sinceritatea afirmatiei ca Ponta nu este o optiune pentru dansa,in conditiile in care ,pe vremea USL-ului,se umezea toata cand ii era in preajma si nu a exprimat vreo nemultumire fata de prestatiile acestuia. Ce vreti,caracter de politruc sadea,fara caracter dar cu ambat de parvenire,desi nu-l prea recomanda altceva decat tupeul!

  4. Victor Ponta nu m-a dezamagit cu absolut nimic. A pierdut niste alegeri pe care probabil ca le pierdeau si Isarescu si George Maior, le pierdea oricine.

    Daca s-ar mai vota de 100 de ori, tot Ponta si PSD as vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *