Skip to content
" "
Video

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre liderii politici: ”Am văzut un premier care se dedublează de la zi la noapte”. Anunț tranșant despre colaborarea cu PMP

În contextul în care există o adevărată dezbatere publică despre prezența ministrilor din Guvernul Boc într-un potențial viitor cabinet format în jurul PNL, invitatul interviurilor video PSnews.ro din aceasta săptămâna, Alina Gorghiu, a făcut o serie de precizări despre viitorul politic al acestora și care sunt condițiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de cei care vizează poziții guvernamentale în viitor.

De asemenea, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a descris pentru PSnews.ro care este relația sa cu liderul democrat- liberal, Vasile Blaga, dar și cum se va raporta pe viitor la partidul condus de Elena Udrea, PMP.

" "

Laura Chiriac: Doamna Gorghiu, într-o țară în care partidele își deschid porțile către tineri, se vorbește despre apariția unor noi partide, evident că acest factor uman, căutarea unor oameni în anumite pepiniere vă preocupă pe dumneavoastră, oamenii politici. Acesta e și motivul pentru care vreau să vă întreb așa: din viitorul Guvern, pe care îl pregătiți și al cărui program înțeleg că îl întocmiți și vă preocupă v-ați gândit: domne, oamenii care au fost în Guvernul lui Boc și care și-au atras oprobriul public de atâtea ori, ar trebui să nu facă parte. Sau PMP, de exemplu. Vorbiți, aveți discuții, fac parte ei din prioritățile dumneavoastră de întărire a unei majorități?
Alina Gorghiu: Sunt două aspecte și aș vrea să le lămuresc pe rând. În primul rând aș vrea să vă lămuresc că din momentul în care am decis să facem fuziunea cu Partidul Democrat Liberal ne-am asumat istoria, și ei pe-a noastră și noi pe-a lor, fiecare am avut reproșuri, au fost animozități, au fost lucruri care ne-au despărțit, dar pe care le-am pus deoparte tocmai în ideea în care o construcție, dacă vei sta tot timpul cu ochii pe trecut, nu va putea să fie viabilă. Dar certitudinea sau lucrul pe care eu pot să-l garantez în calitate de copreședinte al Partidului Național Liberal este acesta: că un Guvern, atunci când va fi acel Guvern al Partidului Național Liberal, va fi compus din oameni care nu au probleme nici de imagine, nu au probleme nici cu legea, nu au probleme nici de integritate, indiferent că ei vin din PNL, din fostul PDL și așa mai departe. În schimb, n-aș vrea să fac deloc distincția între foști PDL- foști PNL, pentru că, în momentul ăsta, noi realizăm sau finalizăm o procedură de fuziune care, din punctul meu de vedere, este cel mai de anvergură proiect de fuziune după 1990 încoace. Nu a mai existat unul atât de mare. Din acest motiv vă spun că nu e un lucru facil ceea ce facem noi acum, sunt multe sensibilități, sunt lucruri care demonstrează că am avut dreptate când am generat acest proiect. Mai e foarte puțin timp și îl finalizăm, sunt aproape 30 de filiale în care de facto fuziunea există, mai rămân câteva lucruri de lămurit și perspectiva că vom avea ce să spunem românilor, în continuare ne ajută să funcționăm în parametri optimi.

Laura Chiriac: Relația cu Vasile Blaga cum ați descri-o până acum?
Alina Gorghiu: E un om de la care eu am foarte multe de învățat. Are o experiență politică uneori copleșitoare să știți și e o relație foarte bună. Comunicăm, ne consultăm, eu cred că de la fiecare om care are experiența a 25 de ani de politică ai multe de învățat. Să știți că nu cred că am vreo virtute unică și că de-aia sunt copreședinte PNL și că nu mai am de învățat nimic și că fac toate lucrurile bine. Știu, am stângăcii, uneori mai și greșesc, se întâmplă, sper însă că oamenii înțeleg că atunci când le transmit ceva o fac pentru că asta cred și pentru că încerc să fiu acel om politic autentic de care au nevoie. Mesaje false și personalități multiple în rândul politicienilor o să vedem pe toate drumurile, iar lucrul ăsta mă-nspăimântă. Am văzut un premier care se dedublează de la zi la noapte, de la o oră la alta, motiv pentru care mă cam sperie că trebuie să concurez cu genul ăsta de politician și-mi doresc să transmit ceea ce cred eu despre proiectele naționale , despre politica pe care Partidul Național o face.

Laura Chiriac: Reiau întrebarea legată de PMP. Sunt ei niște parteneri de dialog pentru dumneavoastră?
Alina Gorghiu: O să discutăm cu absolut orice parlamentar. Nu am discutat instituțional cu PMP-ul, am discutat în schimb cu colegi și fiecare dintre noi caută dialog cu toți colegii din Parlament. Nu evităm membri ai PMP din Parlamentul României, nu evităm membri ai UDMR-ului, cum nu evităm membri ai PSD-ului. Vorbim cu absolut orice parlamntar care înțelege că fiecare zi cu Guvernul Ponta la Palatul Victoria este toxică pentru România. Înseamnă pierderi, înseamnă costuri pentru România, înseamnă lipsă de credibilitate, înseamnă o relație proastă cu partenerii externi. Pe scurt, dacă ei vor înțelege lucrul ăsta vor vota moțiunea și cred că vom avea capacitatea, dacă n-a avut până acum electoratul capacitatea să le transmită ce-și dorește, sau dacă n-au avut politcienii capacitatea să priceapă mesajul electoratului, vom încerca noi. Nu știu dacă vom reuși, dar eu sper că vom reuși să coagulăm această majoritate parlamentară ca să schimbăm formula guvernamentală.

Citește și:

EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile video PSnews.ro. Dezvăluiri despre cum plănuiesc liberalii să îl debarce pe Ponta și ce le rezervă viitorul foștilor miniștri din guvernul Boc

EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre purtătorul de cuvânt al PNL:” În şedinţa Biroului Permanent de la Iaşi voi merge cu propunerea Ionuț Stroe”

EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile PSnews.ro. Planul PNL ce îl vizează direct pe Călin Popescu Tăriceanu. VIDEO

" "
" "

1 comentariu la “EXCLUSIV Alina Gorghiu, despre liderii politici: ”Am văzut un premier care se dedublează de la zi la noapte”. Anunț tranșant despre colaborarea cu PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *