Skip to content
Video

EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile PSnews.ro. Planul PNL ce îl vizează direct pe Călin Popescu Tăriceanu. VIDEO

" "

PSnews.ro continuă seria interviurilor video, în cadrul proiectului ”….despre România, cu Laura Chiriac”, și vă prezintă un dialog purtat cu invitatul nostru din această săptămână, copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a vorbit, în cadrul interviului video acordat PSnews.ro, despre planurile pe termen scurt și mediu ale liberalilor.

" "
" "

În această seară vă prezent un prim fragment din dialogul purtat cu Alina Gorghiu, în care liderul liberal vorbește, în premieră, despre unul din obiectivele pe care cei din noul PNL îl au pentru perioada următoare, ca prim pas în vederea accesului la Guvernare.

Este vorba de planul care vizează schimbarea majorității politice din cadrul Senatului. Alina Gorghiu dezvăluie și ipoteza care ar putea apărea după ce liberalii vor reuși să schimbe actuala majoritate din Senat. Potrivit copreședintelui PNL, dacă colegii săi din PNL vor considera că este oportun, senatorii liberali vor iniția și procedurile de înlocuire a actualului Președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată de jurnalistul Laura Chiriac despre strategia PNL privind schimbarea din funcție a actualului șef al Senatului, Alina Gorghiu a precizat că ”dacă oamenii vor ajunge la concluzia, la un moment dat în Senat, colegii noştri senatori vor spune `avem majoritate şi se doreşte schimbarea şefului Senatului`, lucrul ăsta se va întâmpla.”

”Certitudinea este asta, că noi nu alergăm după funcţii şi nici nu ne dorim să înlocuim oameni de dragul de a-i înlocui. Dar, nu neg, că se poate forma o majoritate ad-hoc la Senat care la un moment dat să spună `ne dorim un nou preşedinte al Senatului`. Aritmetica din Senat, dacă nu mă înşel, spune că diferenţa de voturi ar fi de 12 – 13, dacă nu mă înşel. Dacă voturile astea, dacă oamenii vor ajunge la concluzia, la un moment dat în Senat, colegii noştri senatori vor spune `avem majoritate şi se doreşte schimbarea şefului Senatului`, lucrul ăsta se va întâmpla.

Dar nu e o prioritate pentru noi în momentul ăsta. Prioritatea este, aşa cum spuneam, să generăm iniţiative care să vină în sprijinul cetăţenilor din România, care să îi ajute să înţeleagă că politica nu este chiar atât de rea, sau că oamenii politici ar putea totuşi să înţeleagă  agenda pe care o au ei. Atare cred că discuţiile astea pe împărţitul de funcţii şi pusul carului înaintea boilor s-ar putea să ne facă mai mult rău decât bine şi eu l-aş lăsa pe un loc secund”, a precizat Alina Gorghiu la interviurile video PSnews.ro.

Întrebată dacă există vreun liberal care ar urma să devină Președinte al Senatului, copreședintele PNL a refuzat să avanseze un nume și a punctat că nu este o prioritate a liberalilor, în acest moment, schimbarea din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Nu vreau să anunţ niciun fel de nume pentru că s-ar interpreta că deja există un scenariu conform căruia PNL doreşte să pună în funcţia de preşedinte al Senatului pe x, y sau z. Nu s-a discutat despre acest lucru, nu sunt avansate nume, nu este prioritate schimbarea şefului Senatului în momentul ăsta”, a punctat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro.

Interviul integral realizat de PSnews.ro cu copreședintele PNL, Alina Gorghiu, va fi prezentat în cursul zilei de miercuri.

Citește și: EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile video PSnews.ro. Dezvăluiri în premieră despre ce le rezervă viitorul foștilor miniștri din cabinetele Boc și ce îi pregătește PNL lui C. P. Tăriceanu

 

" "

2 comentarii la “EXCLUSIV Alina Gorghiu la interviurile PSnews.ro. Planul PNL ce îl vizează direct pe Călin Popescu Tăriceanu. VIDEO

  1. Din asta se vede omul redus si tupeist. Tariceanu a fost mult peste nivelul ei inca din tinerete. Ea ca si Tariceanu nu va ajunge niciodata. Oricat ar da ea din gura.

  2. Imi pare rau ca PNL este condus de aceasta persoana! Chiar nu s-a gasit un om competent sa preia conducerea partidului? Mi-ar place sa cunosc parerea Dlui M Ionescu Quintus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *