Skip to content
Politică

EXCLUSIV Altfel de dezvăluiri despre politicienii din România

PSnews.ro a contactat mai mulți parlamentari pentru a-i întreba unde își petrec Crăciunul și noaptea trecerii dintre ani. De asemenea, am încercat să descoperim care este cea mai dragă amintire și cel mai frumos cadou pe care l-au primit de Crăciun.

Aceștia au răspuns cu emoție, amintindu-și cu drag de Sfintele sărbători de Crăciun din copilărie.

Roberta Alma Anastase (PDL)

Fost președinte al Camerei Deputaților, deputatul Roberta Alma Anastase, și-a amintit cu bucurie de anii copilăriei și semnificațiile Crăciunului care au rămas adânc înrădăcinate încă de atunci.

Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o aveți?

„Cea mai frumoasă amintire e cea din copilărie, când mergeam în parcul Orășelul Copiilor cu tata și când mă întorceam găseam bradul împodobit și cu cadouri sub el.”, ne-a dezvăluit Roberta Anastase.

Care este cel mai frumos cadou pe care l-ați primit de Crăciun?

„Cred că în fiecare an cadoul pe care-l primeam era cel mai frumos, nu pot să numesc un cadou anume.”, adăugat deputatul.

Unde vă petreceți sărbătorile de Crăciun și de Revelion?
„Crăciunul îl petrec întotdeauna acasa cu soțul și părinții și de Revelion încă nu am stabilit, dar probabil undeva prin Prahova.”, ne-a relatat Roberta Anastase.

 

Cristina Nichita (PSD)

Deputatul PSD de Iaşi ne-a împărtășit ce înseamnă pentru dânsa Crăciunul și ce greutate are sărbătoarea Sfântă în sufletul ei.

1. Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o aveți?

“Cea mai veche şi mai frumoasă amintire de Crăciun se leagă de o imagine – troiene de zăpadă – , de o aromă complicată şi unică – mirosul de brad, parfumul de mere coapte şi aburul de cozonac – şi de o senzaţie – freamătul aşteptării lui Moş Crăciun. Nu este o amintire legată de un Crăciun anume din copilăria mea, este amprenta pe care Crăciunul a lăsat-o asupra mea pentru totdeauna şi aş fi vrut ca şi copiii mei să rămână cu o asemenea amintire vrăjită.”, ne-a povestit deputatul PSD.

2. Care este cel mai frumos cadou primit de Crăciun?

“Una dintre persoanele care m-au influenţat mult în viaţă a fost naşa mea, o doamnă distinsă şi elegantă la care eram invitată totdeauna de Crăciun. De câte ori o vedeam pe naşa, pe care o iubeam mult, îmi spuneam că, atunci când voi fi mare “vreau să mă fac Doamnă ca naşa”. Casa ei, mare şi frumoasă, cu camere lambrisate şi mobile tapiţate cu pluş grenat, mi se părea un castel. De la naşa mea am primit cel mai frumos dar de Crăciun: o rochiţă de catifea grenat, în culoarea aceea caldă pe care o admiram în casa ei. Rochiţa avea multe dantele. Nu am uitat-o niciodată şi, uneori, îmi place să cred că acea bucăţică de catifea cu dantelele ei mi-a deschis gustul pentru modă.”, ne-a dezvălui Cristina Nichita.

3. Unde vă petreceți sărbătorile, atât de Craciun, cât și de Revelion?

“ Ca mai toţi românii, asociez sărbătorile de iarnă cu familia şi, cu cât familia este mai numeroasă, cu atât mai bine! Nici anul acesta nu va fi diferit. Vreau să îi adun în jurul meu pe toţi: părinţi, fraţi şi nepoţi – stabiliţi în străinătate şi de care îmi este mereu dor – naşi şi mulţimea de fini pe care i-am botezat. Crăciunul este sărbătoarea copiilor, cu brad, cadouri şi colinde. Revelionul este mai curând o sărbătoare pentru adulţi pe care, şi anul acesta, o vom petrece cu naşii noştri. La miezul nopţii, în clipa în care vom păşi în 2015 îmi voi pune o dorinţă: vreau sănătate, prosperitate şi pace pentru familia mea, pentru prietenii mei şi pentru toţi românii.”, ne-a împărtășit deputatul PSD.

Sorin Ilieșiu (PLR)

Senatorul PLR Sorin Ilieșiu ne-a împărtășit o amintire specială, adânc întipărită în sufletul lui, de parcă s-ar fi întâmplat azi.

1. Care este cea mai frumoasă amintire de Crăciun, pe care o aveți?

“Pentru mine, cea mai frumoasă amintire de Crăciun e revoluţia anticomunistă de acum 25 de ani, din ajunul Crăciunului. Am făcut parte dintr-un grup de protestatari situat la mai puţin de 100 m de Piaţa Palatului din Bucureşti, unde Ceauşescu, în faţa a sute de mii de oameni, îşi rostea ultimele fraze ale discursului de condamnare a “huliganilor” din Timişoara, adică a manifestanţilor împotriva regimului comunist, câţiva dintre ei fiind ucişi, aşa cum aflasem de la radio Europa liberă. Iată povestea pe scurt. În 21 Decembrie 1989, la orele amiezii, eram pe Calea Victoriei în faţa actualului hotel „Radisson”. Am fost martor la declanşarea protestului de către doi bărbaţi. Unul dintre ei, strigând “Timişoara! Jos criminalul!”, a dat foc ziarului Scânteia al partidului comunist, cu care a aprins un steag comunist (steagul roşu cu Secera şi ciocanul). Celălalt bărbat avea în mână un tablou înrămat cu portre¬¬tul al lui Ceauşescu, sub sticlă; izbindu-l puternic de asfalt, a strigat “Timişoara! Jos asasinul!”. Cei doi ni s-au adresat celor de pe trotuare: “Gândiţi-vă la fraţii noştri din Timişoara! Jos criminalul! Haideţi să ne prindem în horă şi să cântăm Hora Unirii!”. Am fost printre primii, eu şi fratele meu, care ne-am prins în horă (iniţial, eram vreo 10-12 persoane, iar în final, cel mult 30). La scurt timp, a apărut un cordon de scutieri care au pornit în pas alergător spre noi. S-au oprit în dreptul nostru astfel încât în timp ce cântam şi dansamHora Unirii, ajungeam timp de câteva secunde la un metru de scutierii înarmaţi. Un scutier a împuns cu baioneta într-unul dintre noi, iar un alt scutier a tras un foc în aer. Poate că dacă nu trăiam acele clipe, nu aş fi scris Proclamaţia pentru România (în 2005) şi apelurile pentru condamnarea regimului comunist ca nelegitim şi criminal (în 2005 şi în 2006) la care am anexat un raport neoficial de condamnare pe care l-am redactat în 2005, întrucât preşedintele Băsescu declarase că nu poate condamna comunismul pentru că nu există nici raport şi nici dovezi ale crimelor comuniste.”, ne-a dezvăluit Sorin Ilieșiu.

2. Care este cel mai frumos cadou primit de Crăciun?

“Cel mai frumos cadou l-am primit în ajunul aceluiaşi Crăciun: solidaritatea anticomunistă a poporului român, în 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a fost obligat sa fugă. Din păcate, revoluţia anticomunistă a fost preschimbată în contrarevoluţie neocomunistă.”, ne-a destăinuit sentatorul PLR.

3. Unde vă petreceți sărbătorile, atât de Craciun, cât și de Revelion?

„La fel ca în ultimii 30 de ani: în familie.”, ne-a spus Sorin Ilieșiu.

 

Mircea Dolha (PNL)

Deputatul Mircea Dolha ne-a spus că cel mai frumos cadou este să fie împreună cu familia, de aceea sărbătorile și le va petrece la Baia Mare, în sânul familiei.

Care este cel mai frumos cadou pe care l-ați primit de Crăciun?

„Pentru mine cel mai frumos cadou de Crăciun e să fiu cu familia, să fim cu toții împreună.”, ne-a explicat Mircea Dolha.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o aveți de Crăciun?

„Cea mai frumoasă amintire, cred că, întotdeauna, pentru oricine e amintirea anilor de copilărie, când umblai la colindat, când erai copil, învățai colinde. Îmi amintesc că pregăteam la țară, când mergeam la bunici, Steaua și era un întreg ritual, o întreagă alergătură să găsești baterii, să aibă și lumini, și tot felul de lucruri de tipul ăsta.”, și-a amintit deputatul.

Unde vă petreceți sărbătorile de Crăciun și de Revelion?

„Crăciunul îl petrec la Baia Mare în familie iar Revelionul este pentru mine unul din acele lucruri îndepărtate, încă nu știu, cred că undeva cu prieteni, cu familia, undeva la un restaurant în Baia Mare.”, ne-a dezvăluit Mircea Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *