Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Atanasiu, mesaj de forță adresat către anumiți deputați și senatori: „Parlamentarii care cred că suntem atât de disperaţi, se înşeală!” (VIDEO)

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână este prim – vicepreședintele Partidului Național Liberal, Teodor Atanasiu.

Liderul PNL a explicat în cadrul dialogului purtat cu jurnalistul Laura Chiriac care sunt cele două motive pentru care Guvernul Ponta trebuie schimbat, fiind unul pe care îl cataloghează drept „nociv”.

Întrebat dacă perspectiva formării unei majorități în vederea dărâmării Guvernului Ponta s-ar mai putea proiecta pe termen scurt, Teodor Atanasiu a declarat că PNL și-a propus ca până la finele sesiunii parlamentare să depună o moțiune de cenzură, subliniind faptul că liberalii vor discuta cu toți parlamentarii pentru a-i lămuri că moțiunea de cenzură este în interesul cetățeanului.

Totodată, liderul PNL a atras atenția asupra faptului că liberalii nu sunt dispuși să negocieze funcții guvernamentale contra voturi în Parlament: „parlamentarii care cred că suntem atât de disperaţi ca să facem o majoritate încât să le oferim posturi guvernamentale sau de altfel, se înşeală!”

În același timp, Teodor Atanasiu a confirmat faptul că în moțiunea de cenzură va exista o ofertă de nerefuzat pentru celelalte forţe politice din opoziţie, după cum anunța în urmă cu câteva zile co-președintele PNL Vasile Blaga.

Citește și: EXCLUSIV Teodor Atanasiu dezvăluie cum se poate ajunge la o decizie care ar putea deschide drumul DNA către Ponta și cei de la vârful PSD (VIDEO)

Interviul integral poate fi citit aici: EXCLUSIV Interviu Teodor Atanasiu, despre România (VIDEO)

Laura Chiriac: Domnule Atanasiu, PNL are în acest moment o lipsă de reacţie sau reacţie întârziată, sesizată de jurnalişti şi, poate, de opinia publică, cea care urmăreşte politică. Au existat declaraţiile mobilizatoare legate de dorinţa formării unei majorităţi, de dărâmarea actualului Guvern. Mai sunteţi aşa siguri că veţi reuşi să dărâmaţi Guvernul?

Teodor Atanasiu: Răspunderea noastră, pe care noi am înţeles-o foarte clar, de a înlătura Guvernul Ponta pe cât de repede posibil. Guvernul Ponta este un guvern nociv cel puţin din două puncte de vedere. Primul, că administrează prost România şi a blocat toate investiţiile publice din România numai de dragul de a avea nişte economii la buget care să permită să ia nişte măsuri de relaxare fiscală. Doi la mâna, pentru faptul că este Guvernul care luptă cel mai tare împotriva afirmării justiţiei şi a statului de drept în România.

Laura Chiriac: Când spuneţi că s-au blocat investiţii, la ce vă referiţi?

Teodor Atanasiu: Mă refer la toate investiţiile publice centrale şi locale, care anul ăsta au fost blocate numai pentru a avea economii la bugetul de stat. Uitaţi-vă că după ce am început bine absorbţia fondurilor comunitare, punând contribuţia noastră din bugetul de stat pentru respectivele proiecte, de un an şi jumătate am blocat orice absorbţie de fond comunitar, nu se mai pune nicio contribuţie locală, adică românească, şi asistăm la o cădere a investiţiilor publice foarte gravă pentru o ţară care vrea să aibă un ritm susţinut de dezvoltare. Auzeam pe Ponta spunând să avem peste 3% creştere economică anul acesta. Aşa ar fi trebuit dacă continuau investiţiile. Din păcate ele însă nu au continuat, nu am pus contribuţia noastră şi nu o să avem această surpriză plăcută şi asta nu o să o resimţim, nu atât anul acesta, cât pe anii viitor, la anul şi peste doi ani, când lipsa de investiţii de anul acesta nu duce la creşterea economică pe care noi o sperăm.

Laura Chiriac: Spuneţi-ne dacă perspectiva asta a formării unei majorităţi şi a dărâmării Guvernului Ponta se mai poate proiecta pe termen scurt. Desigur, vorbeaţi despre nişte înţelegeri cu UDMR, absolut insuficiente, pentru că imaginea pe care o lăsaţi este că nu reuşiţi şi cel mai probabil nu veţi reuşi pe termen scurt sau mediu să dărâmaţi Guvernul Ponta.

Teodor Atanasiu: Noi ne-am propus că până la finalul acestei sesiuni parlamentare să depunem o moţiune de cenzură. De asemenea, imediat la începutul lunii mai vom adopta în Consiliul Naţional şi programul de guvernare pe care l-am propus, alături de celelalte probleme pe care le avem de discutat atunci şi, în momentul acela, suntem pregătiţi să depunem moţiunea de cenzură. Tot în Consiliul Naţional vom stabili şi tema moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Nu avem decât, ca un partid serios, să discutăm cu toţi parlamentarii, să îi lămurim că acea moţiune de cenzură e în interesul cetăţeanului şi ar trebui să ni se alăture. Dacă vom reuşi să lămurim peste jumătate din parlamentari.

Laura Chiriac: Degeaba vi se alătură cetăţeanul dacă nu vi se alătură oamenii politici.

Teodor Atanasiu: Trebuie să ni se alăture parlamentarii, fiindcă un guvern pică în Parlament, nu pe stradă. Şi avem nevoie de peste jumătate din voturi. Dar, în acelaşi timp, eu le repet celor care îşi doresc să intrăm mai repede la guvernare sau îşi doresc să dărâmăm mai repede Guvernul Ponta, nu suntem dispuşi să negociem posturi contra voturi şi parlamentarii care cred că suntem atât de disperaţi ca să facem o majoritate încât să le oferim posturi guvernamentale sau de altfel, se înşeală. O să purtăm discuţii cu oamenii care pornesc la discuţii pe idei politice, pe principii, pe soluţii şi nu pe posturi.

Laura Chiriac: Domnul Blaga spunea că în moţiunea de cenzură pe care intenţionaţi să o depuneţi în iunie, a tot fost amânată până acum, va exista o ofertă de nerefuzat pentru celelalte forţe politice din opoziţie. Nu neapărat o ofertă, ci o temă, o temă de nerefuzat. E doar că formă de marketing politic, de promovare, de teasing sau care e tema asta?

Teodor Atanasiu: Va fi o temă de interes public, o temă pe care cetăţenii şi-o doresc.

Laura Chiriac: Nu o puteţi devoala?
Teodor Atanasiu: Nu pot să devoalez pentru că noi avem 3 teme pe care le propunem Consiliului Naţional şi o să vedem Consiliul Naţional ce hotărăşte.

Laura Chiriac: Care sunt aceste teme?

Teodor Atanasiu: Lăsaţi-ne să le discutăm în Consiliul Naţional şi după aceea o să vi le spunem. Important e ca şi parlamentarii să fie în consens cu cei pe care îi reprezintă, fiindcă nu de fiecare dată am văzut parlamentarul să voteze în consens cu ceea ce îşi doreşte alegătorul sau şi de aceea sunt mai puţin optimist că nu ne va refuza nimeni şi 100% din parlamentari vor veni alături de noi pe o temă de interes public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *