Skip to content
Politică

EXCLUSIV Audierea lui George Scutaru poate distruge PNL. Ce liberali ar putea să fie cei mai afectați, dacă Scutaru ”dă în primire” la DNA

Fostul lider al PNL Buzău și fost consilier al lui Klaus Iohannis, George Scutaru, este audiat vineri de procurorii DNA. Acest fapt  le-ar putea da mari emoții unor lideri politici importanți, unul dintre ei fiind chiar premierul desemnat al liberalilor, Cătălin Predoiu.

Trebuie spus că suspiciunea principală a procurorilor, care ar fi determinat și ”vizita” lui Scutaru de la DNA, este legată de finanțarea campaniei PNL din județul Buzău, de la alegerile parlamentare din 2008.

George Scutaru ar fi intrat în atenţia DNA după ce ar fi fost turnat din cauza unor bani negri folosiţi în campania electorală din 2008, pe vremea când era liderul PNL Buzău, susțin cei de la B1.ro.

Mai trebuie subliniat și faptul că, în urmă cu o zi, am asistat la condamnarea lui Ioan Niculae și Gheorghe Bunea Stancu în celebrul dosar ”Mită la PSD”, unde, cei doi au fost acuzați de finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Mircea Geoană din 2009. Deci, acuzațiile legate de finanțarea ilegală a unor campanii sunt cât se poate de grave și chiar conduc la condamnări cu executare.

Cine ar fi putut să fie beneficiarii reali ai presupusei șpăgi ce ar fi intrat în conturile PNL Buzău, sub conducerea lui George Scutaru?

  1. Cătălin Predoiu.

La campania din 2008 a intrat în cursa pentru a deveni parlamentar și premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, cel care ocupa în 2008 poziția de ministru al Justiției.

Predoiu a candidat pentru un loc de deputat pe colegiul 5 din Buzău. Contracandidatul său a fost un anume Marian Ghiveciu, cel care era pe atunci cercetat de DNA pentru anumite afaceri imobiliare.

Chiar și așa, Catalin Predoiu a fost surclasat de adversarul sau de la PSD Marian Ghiveciu, cercetat penal. Premierul desemnat a obtinut în colegiul sau 28,9% din voturi, Ghivechiu are 46,6%.

În plina campanie electorală, Ghiveciu a solicitat DNA sa amâne cercetarile în privinta sa pentru a avea timp sa-si desfășoare campania.

“Cer public DNA amânarea acestor cercetari. Daca o sa fiu chemat de cinci-sase ori la audieri, nu voi putea sa-mi apar corect sansele, in conditiile in care am inceput precampania electorala mult mai tarziu fata de contracandidatii mei”, a spus Ghiveciu.

Ghiveciu declara la vremea respectivă ca nu este o coincidența faptul că DNA i-a trimis o citație cu 10 capete de acuzare, “chiar pe 8 octombrie, în ziua în care ministrul Justiției, Cătalin Predoiu, și-a anunțat candidatura în Colegiul nr.5 Buzau”.

“Nu aveam decat o plangere la politie unde eram audiat ca martor, iar dupa ce a intrat ministrul Justitiei in competitie, DNA mi-a trimis un adevarat pomelnic cu invinuiri”, spunea candidatul PSD în 2008, potrivit celor de la romaniacurata.ro.

Dacă George Scutaru, în timpul audierilor de astăzi de la DNA, povestește cine ar fi fost beneficiarii reali ai presupusei șpăgi ce a ajuns în conturile PNL Buzău și prin care s-a finanțat campania pentru parlamentare din 2008, există premise ca liberalii să fie obligați să își caute un alt premier.

Dacă Cătălin Predoiu a beneficiat de banii negri ce ar fi ajuns în conturile PNL Buzău ar putea avea, cel puțin, o uriașă problemă de imagine care i-ar pune cruce planului său de a deveni premier al PNL.

  1. Titi Holban

Fostul lider al PNL, cunoscut drept unul din șefii ”grupului de la Buzău”, Titi Holban, actualmente trecut la UNPR, este un alt candidat al liberalilor din Buzău la alegerile locale din 2008. Dacă suspiciunile procurorilor DNA se adeveresc vizavi de o posibilă finanțare ilegală, din șpăgi, a candidaților PNL Buzău, și Titi Holban ar putea avea o problemă, măcar de imagine.

  1. Cristinel Bîgiu

Șeful suspendat al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, aflat în prezent în beciul domnesc, a candidat, pentru o poziția de senator, pe unul din colegiile din Buzău, la alegerile din 2008. Dacă procurorii vor dovedi că Bîgiu și-ar fi finanțat campania pentru funcția de senator, din 2008, cu bani din presupuse șpăgi, fostul lider al PNL Buzău, trecut de ceva luni la PSD, ar putea să mai ”colecționeze” încă o acuzație penală pe numele său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *